Monday, June 30, 2025
32 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Πρωτομαγιά

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Πρωτομαγιά

ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: Intime

Κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών», τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 139 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886. Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία.

H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειας και την κατοχύρωση των δημόσιων αγαθών, ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας.

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το Κοινωνικό κράτος. Ενάντια στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων αγαθών, όπως το νερό, και αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους. Ενάντια στη διάβρωση των θεσμών και του κράτους δικαίου από τις πολιτικές συγκάλυψης της κυβέρνησης της ΝΔ του εγκλήματος των Τεμπών.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για πραγματικές αυξήσεις των μισθών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για συντάξεις αξιοπρέπειας και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα».

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE