Wednesday, July 30, 2025
28.6 C
Athens

Τέλος οι πολιτικές διαφημίσεις σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Η Meta Platforms θα σταματήσει να πωλεί χώρο για πολιτική διαφήμιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενη τους νέους κανονισμούς που η εταιρεία πιστεύει ότι δημιουργούν “ένα αφόρητο επίπεδο πολυπλοκότητας και νομικής αβεβαιότητας”.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram θα κλείσει την επιχείρηση πολιτικής διαφήμισης στην ΕΕ από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η εταιρεία επικαλέστηκε νέους κανόνες σχετικά με τη διαφάνεια και τη στόχευση της πολιτικής διαφήμισης, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ τον Οκτώβριο και περιορίζουν τα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στόχευση πολιτικών μηνυμάτων σε χρήστες. 

Η Meta έγραψε ότι είχε επαφές με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το θέμα αυτό πριν από την οριστικοποίηση του κανονισμού, αλλά οι κανόνες θα “απομακρύνουν ουσιαστικά δημοφιλή προϊόντα και υπηρεσίες από την αγορά, μειώνοντας τις επιλογές και τον ανταγωνισμό”.

Η Google της Alphabet ανακοίνωσε επίσης στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα σταματήσει να πωλεί πολιτικές διαφημίσεις στην ΕΕ.

Η απόφαση συνιστά την πιο πρόσφατη από μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ της Meta και των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναμη και τη συλλογή δεδομένων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ έχουν αμφισβητήσει τα σχέδια της Meta να προσφέρει μια έκδοση των πλατφορμών της χωρίς διαφημίσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμο σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον αμερικανικό κολοσσό, αναφέρει το Bloomberg.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE