18.7 C
Athens
October 5, 2023
Image default
POLITICS

Τατάρ: Ο Μακάριος μετέτρεψε την Κύπρο από παράδεισο σε κόλαση και σκότωσε αθώους Τούρκους

Στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TeleSUR, που υποστηρίζεται από τη Βενεζουέλα και την Κούβα, μίλησε ο Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω) για το Κυπριακό και, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τόνισε πως αυτός μετέτρεψε το νησί από παράδεισο σε κόλαση.

Ανέφερε, επίσης, ότι «στο νησί υπάρχουν δύο χωριστά κράτη με τους θεσμούς τους, τους κανόνες τους και την ισχύ τους. Δεν πρέπει να ξεχνιέται αυτό».

Κατέφυγε σε όλα τα μέσα, «συμπεριλαμβανομένης και τρομοκρατίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 16 Αυγούστου 1960 μέχρι τον θάνατό του στις 3 Αυγούστου 1977

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στην Κύπρο ζουν περίπου 900 χιλιάδες χριστιανοί και 400 χιλιάδες μουσουλμάνοι και υποστήριξε ότι η ισλαμοφοβία έχει ιστορικές και πολιτικές ρίζες στο νησί.

Η εκκλησία της Κύπρου διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις ενέργειες για ένωση του νησιού με την Ελλάδα και ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ανεξαρτησία από τους Βρετανούς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος κατέφυγε σε όλα τα μέσα, «συμπεριλαμβανομένης και τρομοκρατίας», σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, για να κάνει ελληνική την Κύπρο.

Ισχυριζόμενος ότι ο Μακάριος μετέτρεψε το νησί από παράδεισο σε κόλαση και σκότωσε αθώους Τούρκους, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί βίας κατά των Τουρκοκυπρίων και απελευθέρωσής τους από την Τουρκία με την τουρκική εισβολή, η οποία τους έσωσε από γενοκτονία.

«Η τδβκ βρίσκεται κάτω από εμπάργκο από την ίδρυσή της. Ενώ το νότιο μέρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το βόρειο μέρος δεν μπορεί καν να δεχθεί απευθείας πτήσεις από αλλού εκτός από την Τουρκία. Στον νότο υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αναγνωρίζεται από τα ΗΕ και την ΕΕ και ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί» είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι λόγω της ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν επί πολλά χρόνια.

Εκπέμπει σε πάνω από 40 χώρες

Τώρα, πρόσθεσε, προσπαθούν να πετύχουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους που ίδρυσαν το 1983 κι αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία υποστηρίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να απομονωθεί με την επιβολή εμπάργκο.

Μίλησε επίσης για ενδιαφέρον που επιδεικνύει πρόσφατα η Ρωσία για το ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι το γεγονός πως αποφάσισε ν’ ανοίξει γραφείο για προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα, δείχνει πως «άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα που υπάρχει εδώ».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τουρκοκυπριακές εφημερίδες που προβάλλουν τις δηλώσεις του σημειώνουν ότι το εν λόγω κανάλι εκπέμπει και δορυφορικά, διαθέτει ανταποκριτές σε πάνω από 40 χώρες και παρακολουθείται από πέραν των 300 εκατομμυρίων τηλεθεατών στη Νότια Αμερική.

Πηγή: ΚΥΠΕ/philenews.com

Related posts

«Τάπα» Τσίπρα στο «κάρφωμα» Μητσοτάκη – «Εάν σέβεσαι το σύνταγμα μένεις, εάν το παραβιάζεις φεύγεις»

banks1

ΚΙΝΑΛ: Άβουλοι και μοιραίοι περιμένουν τη φωτιά να σβήσει

banks

Πέτσας – Υπάρχει σκέψη να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα αν χρειαστεί

banks

Κατρίνης: «Άνθρακες ο θησαυρός» των μέτρων ρευστότητας – Η κυβέρνηση εξαπατά τις επιχειρήσεις

banks

Εύα Καϊλή: Από το ευρωκοινοβούλιο στη φυλακή- Η πολιτική καριέρα, το σκάνδαλο και η πτώση

banks1

Ν. Δένδιας: «Δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»

banks