16.2 C
Athens
April 1, 2023
Image default
ECONOMY

Τουρισμός: Σήμερα οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό στη Ρόδο

Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε η πρώτη πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες της σεζόν στο νησί.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, προσγειώθηκε η πρώτη διεθνής πτήση από το Λονδίνο, κάνοντας ποδαρικό για την σεζόν 2023. Μέσα στην ημέρα πρόκειται να προσγειωθούν άλλες δύο πτήσεις τσάρτερ από το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα από Λούτον και Μάντσεστερ.

Επίσης, αύριο Κυριακή αναμένεται άλλη μία διεθνής πτήση στο «Διαγόρας» από το Μπρίστολ, την Τρίτη 14 Μαρτίου αναμένεται ακόμη ένα αεροσκάφος από τη βρετανική πρωτεύουσα, στις 16/3 δύο πτήσεις από Λούτον και Λονδίνο, και στις 18/3 τρία τσάρτερ από Λονδίνο, Λούτον και Μάνστεστερ. Όλες οι διεθνείς πτήσεις προς Ρόδο στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν είναι με τον ίδιο αερομεταφορέα.

Την πρώτη πτήση στο νησί υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχημάτισε αψίδα για το καλωσόρισμά των πρώτων τουριστών.

«Η τουριστική σεζόν ανοίγει πρώτη φορά τόσο νωρίς»

Ο κ. Χατζημάρκος κατέγραψε μάλιστα την άφιξη του τσάρτερ με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ σε γραπτή δήλωσή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

«Καλή σεζόν. Η πρώτη διεθνής πτήση για το ’23 μόλις προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου. Είναι η πτήση U28799 της Easy Jet, απο Λονδίνο. Με το πιο υπεύθυνο και ζεστό χαμόγελο, οι νησιώτες που “εφηύραν” την φιλοξενία καλωσορίζουν σήμερα το τουριστικό 2023. Ο Τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε. Έγινε δέσμευση συνεργασίας, κοινωνικής συμμαχίας, μία μεγάλη γροθιά, μια συνεκτική ομάδα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και πέτυχε. Καλή σεζόν λοιπόν, Πάμε ξανά»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρόδου Αντωνης Καμπουράκης τόνισε σε δήλωσή του: «Η Ρόδος μας γι’ άλλη μια φορά είναι στην κορυφή, πρώτη και καλύτερη. Σήμερα, πρώτη φορά τόσο νωρίς, ανοίγει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο με τις πτήσεις τσάρτερ από τη Μ. Βρετανία. Η Ρόδος ξεκινά το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα.

Υποδεχόμαστε με ζεστασιά και χαμόγελο τους φίλους επισκέπτες που μας τιμούν με την επιλογή τους, βάζοντας τις βάσεις νέων ρεκόρ για τον τουρισμό μας, δραστηριότητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δίνει το καθημερινό ψωμί στη συντριπτική πλειοψηφία του ροδιακού λαού.

Ταυτόχρονα, η Ρόδος κάνει το πατριωτικό καθήκον της. Σε μια δύσκολη στιγμή, ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια όλου του κόσμου και συνεισφέρει σε μια ακόμη χρονιά επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού που η πατρίδα μας την έχει απόλυτη ανάγκη.

Ο Δήμος Ρόδου είναι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού, με πρόσημο βιωσιμότητας και με οφέλη για όλους.

Ο Δήμος Ρόδου πιο ισχυρός και πιο αντιπροσωπευτικός από ποτέ, αξιόπιστος συνομιλητής τόσο της Πολιτείας όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εγχώριας και διεθνούς, διαχειρίζεται με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το Αύριο. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα των θεσμικών αρμοδιοτήτων μας, φέρνουμε στη Ρόδο μας χειροπιαστά, μετρήσιμα αποτελέσματα και είμαστε αληθινά περήφανοι γι’ αυτά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Καλή σεζόν. Καλές δουλειές σε όλες και όλους».

-

Related posts

ΕΑΔ: Εκλογή του διοικητή Άγγ. Μπίνη στο προεδρείο της Επιτροπής Δημόσιας Ακεραιότητας του ΟΟΣΑ

banks

Ποινικές διώξεις για τα δάνεια της Attica Bank

banks

Γ. Τάσιος (ΠΟΞ): Δεν θα εμπλακούμε σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων για τη συλλογική σύμβαση

banks

ΟΕΕ: Συγκροτεί Τεχνική Ομάδα Εργασίας μαζί με το Υπουργείο Εργασίας

banks

Μ. Βαρβιτσιώτης: Να ανταποκριθεί η ΕΕ στις προσδοκίες για αντιμετώπιση της κρίσης λόγω πανδημίας

banks

Σκανδιναβοί πρέσβεις: Οι συστάσεις αποφυγής ταξιδιών επηρεάζουν τον τουρισμό το 2020

banks