Monday, July 14, 2025
27.1 C
Athens

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έστειλε drone να παρακολουθήσει την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Η Ελλάδα “παρακολούθησε” την ημέρα επισήμων δοκιμών που έγινε στο πλαίσιο της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”, αναφέρει σε ανάρτησή του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Όπως γράφει το CNN Türk η συγκεκριμένη επίδειξη που έγινε στον κόλπο του Αξάζ, στα ανατολικά του κόλπου της Μαρμαρίδας, είχε μάτια από την Ελλάδα και στον αέρα αλλά και στη θάλασσα: “Σύμφωνα με εικόνες ραντάρ, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Greek Heron παρακολουθούσε την άσκηση εκτός τουρκικού εναέριου χώρου. Επιπλέον, ελληνικά πολεμικά πλοία και συστήματα επιτήρησης γύρω από τη Ρόδο παρακολούθησαν στενά την άσκηση”.

Όπως γράφει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο: “Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζουν συνολικά 31 νέα πολεμικά πλοία για να αυξήσουν τη δύναμή τους στη θάλασσα. Μεταξύ αυτών των έργων ξεχωρίζουν το αντιτορπιλικό αεράμυνας TF2000, το αεροπλανοφόρο και το πρώτο εθνικό υποβρύχιο. Οι εξελίξεις αυτές επιτάχυναν τα σχέδια της Ελλάδας για αύξηση της ναυτικής της ισχύος. Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι τα έργα της Τουρκίας για ναυτικές πλατφόρμες ώθησαν την Ελλάδα να αναζητήσει νέα πλοία”.

Η Milliyet λέει πως η Ελλάδα παρακολούθησε συγκεκριμένα το σενάριο απόβασης και κατάληψης νησιού: “Η Ελλάδα παρακολούθησε επίσης την άσκηση με ραντάρ σε πολεμικά πλοία και εγκαταστάσεις επιτήρησης εντός και γύρω από τη Ρόδο”, γράφει η Milliyet και προσθέτει: “Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οργανώθηκε επιχείρηση αμφίβιας επιδρομής στο νησί Yılancık. Η αεροπορική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με πεζοναύτες που μεταφέρθηκαν από ZAHA και LCM. Εκτός από τα όπλα τους, οι πεζοναύτες βγήκαν στη στεριά με 55 κιλά εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών κράνη, βαλλιστικών προστατευτικών γιλέκων, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, σακιδίων πλάτης και θερμικών κιάλια”.

Από την πλευρά της η Yeni Birlik αναφέρει: “Το UAV Heron της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησε την άσκηση από σημείο κοντά στις περιοχές όπου βρίσκονται τουρκικές ναυτικές και αεροπορικές βάσεις. Στις εικόνες που αντικατοπτρίζονται στο Flightradar24, το UAV φάνηκε να πετά γύρω από το Αξάζ και το Νταλαμάν (η επαρχία που περιλαμβάνει την αρχαία Καύνο, ανατολικά του Αξάζ και δυτικά της Μάκρης). Ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το Hero δεν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, πιστεύεται ότι η κίνηση αυτή έγινε από την Ελλάδα για έναν πολύ στρατηγικό σκοπό παρατήρησης”.

ΠΚ

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE