Monday, January 13, 2025
8.7 C
Athens

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έστειλε drone να παρακολουθήσει την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Η Ελλάδα “παρακολούθησε” την ημέρα επισήμων δοκιμών που έγινε στο πλαίσιο της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”, αναφέρει σε ανάρτησή του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Όπως γράφει το CNN Türk η συγκεκριμένη επίδειξη που έγινε στον κόλπο του Αξάζ, στα ανατολικά του κόλπου της Μαρμαρίδας, είχε μάτια από την Ελλάδα και στον αέρα αλλά και στη θάλασσα: “Σύμφωνα με εικόνες ραντάρ, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Greek Heron παρακολουθούσε την άσκηση εκτός τουρκικού εναέριου χώρου. Επιπλέον, ελληνικά πολεμικά πλοία και συστήματα επιτήρησης γύρω από τη Ρόδο παρακολούθησαν στενά την άσκηση”.

Όπως γράφει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο: “Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζουν συνολικά 31 νέα πολεμικά πλοία για να αυξήσουν τη δύναμή τους στη θάλασσα. Μεταξύ αυτών των έργων ξεχωρίζουν το αντιτορπιλικό αεράμυνας TF2000, το αεροπλανοφόρο και το πρώτο εθνικό υποβρύχιο. Οι εξελίξεις αυτές επιτάχυναν τα σχέδια της Ελλάδας για αύξηση της ναυτικής της ισχύος. Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι τα έργα της Τουρκίας για ναυτικές πλατφόρμες ώθησαν την Ελλάδα να αναζητήσει νέα πλοία”.

Η Milliyet λέει πως η Ελλάδα παρακολούθησε συγκεκριμένα το σενάριο απόβασης και κατάληψης νησιού: “Η Ελλάδα παρακολούθησε επίσης την άσκηση με ραντάρ σε πολεμικά πλοία και εγκαταστάσεις επιτήρησης εντός και γύρω από τη Ρόδο”, γράφει η Milliyet και προσθέτει: “Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οργανώθηκε επιχείρηση αμφίβιας επιδρομής στο νησί Yılancık. Η αεροπορική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με πεζοναύτες που μεταφέρθηκαν από ZAHA και LCM. Εκτός από τα όπλα τους, οι πεζοναύτες βγήκαν στη στεριά με 55 κιλά εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών κράνη, βαλλιστικών προστατευτικών γιλέκων, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, σακιδίων πλάτης και θερμικών κιάλια”.

Από την πλευρά της η Yeni Birlik αναφέρει: “Το UAV Heron της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησε την άσκηση από σημείο κοντά στις περιοχές όπου βρίσκονται τουρκικές ναυτικές και αεροπορικές βάσεις. Στις εικόνες που αντικατοπτρίζονται στο Flightradar24, το UAV φάνηκε να πετά γύρω από το Αξάζ και το Νταλαμάν (η επαρχία που περιλαμβάνει την αρχαία Καύνο, ανατολικά του Αξάζ και δυτικά της Μάκρης). Ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το Hero δεν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, πιστεύεται ότι η κίνηση αυτή έγινε από την Ελλάδα για έναν πολύ στρατηγικό σκοπό παρατήρησης”.

ΠΚ

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE