26 C
Athens
August 12, 2022
Image default
WORLD

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνει τους ελέγχους για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στα αεροδρόμια

Η βρετανική κυβέρνηση επιταχύνει τους ελέγχους εθνικής ασφάλειας για τους νέους εργαζόμενους στα αεροδρόμια για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού μετά την πανδημία που συνέβαλαν στο χάος για τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg.


Το Ηνωμένο Βασίλειο επιτάχυνε τη διαδικασία ελέγχου που πρέπει να υποβληθούν όλοι οι νέοι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται στις αερομεταφορές, με τους ελέγχους διαπίστευσης να ολοκληρώνονται κατά μέσο όρο σε περίπου πέντε ημέρες και τους αντιτρομοκρατικούς ελέγχους να διαρκούν λιγότερο από 10 ημέρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το υπουργείο Μεταφορών.

Η αλλαγή έχει ως στόχο να βοηθήσει τη βιομηχανία να αποκτήσει νέους υπαλλήλους, όπως ελεγκτές ακτίνων Χ, το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης για πτήσεις, αναφέρεται.

Οι Βρετανοί παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι αντιμετώπισαν σκηνές χάους στα αεροδρόμια, αφήνοντας την αεροπορική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις να διαφωνούν για το ποιος φταίει. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από παράπονα για μεγάλες ουρές στον έλεγχο ασφαλείας – σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν σε χαμένες πτήσεις – και σωρούς αποσκευών που έχουν χαθεί στο Λονδίνο. 


Οι ελλείψεις προσωπικού ήταν η κύρια αιτία που προκάλεσε την αναστάτωση. Οι εταιρείες που απέλυσαν εργαζόμενους ή τους έχασαν σε άλλους τομείς όταν τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αγωνίζονται να καλύψουν το κενό, θέτοντας σε κίνδυνο την εκκολαπτόμενη ανάκαμψη της βρετανικής αεροπορικής βιομηχανίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αντιμετωπίζουν επίσης απεργίες εργαζομένων που ζητούν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας, γεγονός που επιτείνει τις διαταραχές. Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού ήταν πιο ήρεμο την Κυριακή, αφού ορισμένοι εργαζόμενοι σταμάτησαν την απεργία που οδήγησε στην ακύρωση περίπου του ενός πέμπτου των πτήσεων την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι πιλότοι της SAS AB απειλούν με απεργία και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία καλούν σε επιπλέον 12 ημέρες απεργίας αυτό το μήνα, ενώ το προσωπικό στις βάσεις της EasyJet Plc εκεί ξεκίνησε την Παρασκευή την πρώτη από μια σειρά τριήμερων απεργιών. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αναμένει ελάχιστη αναστάτωση στις πτήσεις από και προς την Ισπανία τον Ιούλιο λόγω της διαμάχης, ανέφερε ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του την Κυριακή. Λιγότερο από το 1% των πτήσεων της Ryanair έχουν επηρεαστεί από την απεργία μέχρι στιγμής, δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Related posts

Βραζιλία: Σχεδόν 1.700 θάνατοι από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες

banks

Ταραχές στην Κορσική: Η γαλλική κυβέρνηση έτοιμη να φτάσει μέχρι την αυτονομία

banks

Λαβρόφ: Ο ΟΗΕ πρέπει να βοηθήσει στην απεμπλοκή των ρωσικών εξαγωγών

banks

Aristoil: Η βέλτιστη αξιοποίηση στο μεσογειακό λάδι

banks

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά το ταξίδι του στο Ιράν

banks

Ιρλανδία: Πράσινο φως σε πακέτο €6,7 δισ. για το αυξημένο κόστος ζωής

banks