29.7 C
Athens
September 28, 2024
Image default
WORLD

Τσεχία: Ανέκαμψε ο πληθωρισμός, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση στη νομισματική χαλάρωση

Ο πληθωρισμός της Τσεχίας επιταχύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, χάνοντας τον στόχο της κεντρικής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο και ενισχύοντας τα επιχειρήματα για μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση στη νομισματική χαλάρωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 2,9% από 2% τον Μάρτιο, με την ανάκαμψη να οφείλεται κυρίως στο ευμετάβλητο κόστος των τροφίμων και των καυσίμων, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας τη Δευτέρα, ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg, καθώς και την πρόβλεψη της ίδιας της κεντρικής τράπεζας για 2,5%.

Ο στενά παρακολουθούμενος δομικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ελαφρώς στο 2,6%, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας.

Related posts

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Όστιν έφτασε στο Ισραήλ για επίσκεψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στη χώρα μετά την επίθεση της Χαμάς

banks

Αλβανία: Η αντιπολίτευση άναψε καπνογόνα μέσα στη αίθουσα της Βουλής για να διαμαρτυρηθεί για τον προϋπολογισμό

banks

Οι Ισπανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές στη Γαλικία

banks

Μήνυμα στήριξης των γυναικών από τον πάπα Φραγκίσκο – Ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω γρίπης

banks

Γερμανία: Καμία παραίτηση ακόμη για τις ρωσικές υποκλοπές

banks

Μεσανατολικό: Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

banks