Sunday, February 23, 2025
8 C
Athens

Τσουκαλάς: Ζούγκλα έχει κάνει η κυβέρνηση την πολιτική ζωή του τόπου

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς, δίνοντας απάντηση παράλληλα για την εμπιστοσύνη ή μη της Χαριλάου Τρικούπη στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσουκαλάς παρέπεμψε σε δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κατά το παρελθόν αναφορικά με τη δικαιοσύνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπογράμμισε ότι «υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού το 2013 όπου λέει “δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος γιατί φοβάμαι ότι πολλοί δικαστές εθελοτυφλούν”. Υπάρχει δήλωση του Ν. Κακλαμάνη μόλις πριν έναν χρόνο, το 2023, που είχε πει κατά λέξη ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόφαση για τα funds. Ο κ. Φλωρίδης το 2015 έκανε επίσης δηλώσεις πολύ επικριτικές για τη δικαιοσύνη. Είναι τα ίδια στελέχη που σήμερα κάνουν τους τιμητές, τους μαχητές, τους προσβεβλημένους και που έχουν πει κατά καιρούς αδιανόητα πράγματα».

«Δεν αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη αλλά όλοι κρίνονται»

Είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «δεν αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη». Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ωστόσο ότι «είναι άλλο πράγμα σέβομαι τη δικαιοσύνη δηλαδή αποδέχομαι τις αποφάσεις της και άλλο πράγμα ότι είναι στο απυρόβλητο οι αποφάσεις και οι πρακτικές της δικαιοσύνης. Όλοι κρίνονται. Εμείς λέμε, όταν υπάρχει διασταύρωση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, δηλαδή όταν η εκτελεστική επιλέγει τη δικαστική, αυτό διαμορφώνει κάποιους όρους εξάρτησης. Και ο Ν. Ανδρουλάκης πρότεινε να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των ανωτάτων κλιμακίων, να επιλέγεται με ευρείες πλειοψηφίες η δικαστική ηγεσία και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της δικαιοσύνης».

Ο κ. Τσουκαλάς καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις στην εφημερίδα “Καθημερινή”». Ανέφερε πως «ενώ ξεκίνησε από την πλήρη άρνηση το 2023 και έφτασε πριν λίγο καιρό να παραδεχτεί στην ουσία ότι έκανε λάθος, τώρα ξαφνικά είπε “δεν έκανα κανένα λάθος, έχω απόλυτο δίκιο, όσοι με αμφισβητούν θέλουν να μας κάνουν ζούγκλα”. Ζούγκλα δεν είναι οι παραλείψεις της κυβέρνησης; Ζούγκλα δεν είναι να υβρίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τους γονείς των θυμάτων; Ζούγκλα έχει κάνει η κυβέρνηση την πολιτική ζωή του τόπου με οργανωμένα συστήματα πολιτικών “δολοφονιών”. Ας καταδικάσουν, λοιπόν, τις ομάδες “αλήθειας” και τις ψηφιακές συμμορίες που πετούν λάσπη σε πρόσωπα και οργανώνουν πολιτικές δολοφονίες και τους κονδυλοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πληρώνονται με λεφτά του ελληνικού λαού».

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ξανά τον πραγματογνώμονα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-  ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάει να πείσει ότι απαντώνται τα πάντα από ένα βίντεο, ωστόσο τα αίτια της έκρηξης θα διακριβωθούν όταν βγει το πόρισμα. Εδώ ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ξανά τον πραγματογνώμονα. Το βίντεο δεν αναφέρει τα αίτια της ανάφλεξης. Δείχνει αν πράγματι υπάρχει μια αμαξοστοιχία με εμφανείς δεξαμενές. Η Κυβέρνηση πάει τεχνητά και στην ουσία δημαγωγικά να περιορίσει τη συγκάλυψη μόνο στο αν υπήρχε εύφλεκτο υλικό ή όχι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για ποιο λόγο, αφού περιμένει τη δικαιοσύνη, αρνήθηκε να γίνει προανακριτική για τον κ. Καραμανλή; Εμείς λέγαμε ότι είχε πολιτικό κίνητρο η κυβέρνηση γιατί έρχονταν εκλογές έναν μήνα μετά και δεν ήθελε να φανούν οι ευθύνες με τη μη ολοκλήρωση της 717».

Πρόσθεσε ότι »η συγκάλυψη έχει να κάνει με την προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή που δεν την ήθελαν. Έχει να κάνει με την εξεταστική που δεν αρνήθηκαν να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες. Έχει να κάνει με το μπάζωμα, για το οποίο τα βουλεύματα που παραπέμπουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες αναφέρουν ότι έγινε αλλοίωση με σκοπό τη συγκάλυψη των αιτιών που προκάλεσαν το δυστύχημα. Το λέει το βούλευμα, ο εισαγγελέας. Δηλαδή λέει ψέματα ο εισαγγελέας και δεν λέει η Κυβέρνηση; Υπάρχει υπουργός ο οποίος έχει καταγγείλει πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής ως προδότη και μιλάμε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη; Ποιος τις κάνει;».

«Είμαστε συνεπείς σε αυτό που έχουμε πει από την αρχή»

Ως προς την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «είμαστε συνεπείς σε αυτό που έχουμε πει από την αρχή, ότι θα την κάνουμε όταν υπάρχει το σύνολο των στοιχείων. Θεωρούμε ότι από τα πορίσματα μπορούν να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για την κυβέρνηση και έτσι θα είναι συμπληρωμένος όλος ο καμβάς των ενεργειών που συνιστούν τη συγκάλυψη».

Καταληκτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι υπόθεση για πολιτικά οφέλη. Όπως είπε, «μιλούν όλοι για διευκόλυνση της δικαιοσύνης. Υπήρχε άλλος τρόπος να παραπεμφθεί ο κ. Τριαντόπουλος στον φυσικό δικαστή χωρίς προανακριτική; Εμείς κάναμε, λοιπόν, αυτό ακριβώς το αυτονόητο».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE