Monday, April 28, 2025
17.2 C
Athens

ΥΠΟΙΚ Βρετανίας: Η εποχή της παγκοσμιοποίησης όπως τη γνωρίσαμε έφτασε στο τέλος της

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ντάρεν Τζόουνς, υποστήριξε ότι “η εποχή της παγκοσμιοποίησης όπως την γνωρίσαμε έχει φτάσει στο τέλος της”.

“Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα στην παγκόσμια οικονομία”, τόνισε.

“Η παγκοσμιοποίηση έχει φθάσει στο τέλος της στον απόηχο των νέων δασμών, είπε ο Ντάρεν Τζόουνς. Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει πως η εποχή των “φθηνών τηλεοράσεων και της γρήγορης μόδας” τελείωσε, απάντησε: “Ναι, τελείωσε. Η παγκοσμιοποίηση, όπως τη γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες, έφτασε στο τέλος της”.

Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της βρετανικής οικονομίας και των εργαζομένων να υπάρξει εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Βρετανίας. 

Ο Τζόουνς είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τον Τραμπ για τους δασμούς και ότι οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Ελπίζουμε να κάνουμε μια συμφωνία”, είπε ο Τζόουνς, προσθέτοντας ότι “έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες συγκρίσιμες χώρες ως συνέπεια της διπλωματίας μας”.

Με πληροφορίες από BBC

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE