Monday, January 13, 2025
9 C
Athens

Φάμελλος από Θεσσαλία: Με την κυβέρνηση που έχουμε η πολιτεία όλο και αδυνατίζει

Από τον Βλοχό ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος,

Κατά την περιοδεία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο κ. Φάμελλος «άκουσε τα προβλήματα των πλημμυροπαθών της περιοχής, που παραμένουν χωρίς στήριξη από την κυβέρνηση εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο».

Κατά την ανακοίνωση του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος «οι πολίτες, εστιάζοντας στις άμεσες ανάγκες της περιοχής, τόνισαν την απουσία εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, ενώ κατήγγειλαν τις καθυστερήσεις στις επιθεωρήσεις των κατοικιών τους, γεγονός που αποτρέπει τους κατοίκους να ανοικοδομήσουν τις κατεστραμμένες περιουσίες τους».

Τέλος, επισημαίνεται πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε τη δέσμευσή του κόμματος να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, σημειώνοντας τις μεγάλες ευθύνες και παραλείψεις της κυβέρνησης».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Βλοχού, Βασίλη Καλογιάννη και τους κατοίκους, συμμετείχε και η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στη Θεσσαλία από τον Βλοχό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποδεικνύει πρώτα απ’ όλα ότι είναι δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες των πολιτών της χώρας μας.

Διαπιστώσαμε ότι δεν φτάνει η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης για τα ελλείμματα στις υποδομές της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της διαχείρισης των υδατικών πόρων που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα που δημιούργησε ο Daniel, αλλά έχουμε και μια εγκατάλειψη εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο της περιοχής, μιας και ακόμα τα πρώτα ζητήματα, όπως είναι τα αναχώματα, δεν έχουν επιλυθεί.

Εισπράξαμε μια κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο, τους πολίτες και τους παραγωγούς.

Τα αναχώματα, που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Τα μεγάλα υδραυλικά έργα ανάσχεσης του πλημμυρικού κινδύνου, τα οποία είναι κολλημένα ακόμα και στο επίπεδο των αναθέσεων.

Τα μεγάλα προβλήματα στην αποκατάσταση των κατοικιών και τα ελλείμματα στις επιθεωρήσεις των κατοικιών που αποτρέπουν τους πολίτες ακόμα και με δικές τους δαπάνες να κάνουν τη μερική αποκατάσταση.

Το σοβαρό ζήτημα της πιθανής ή όχι μετεγκατάστασης που εκκρεμεί και αφήνει μετέωρους τους πολίτες.

Ζητήματα στην αγροτική οδοποιία και στα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Ζητήματα όσον αφορά το σχολείο της περιοχής και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είναι ζητήματα ζωής.

Και απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα ζωής και στην αγωνία των πολιτών, χρειάζεται μία απάντηση. Η απάντηση είναι ότι η πολιτεία πρέπει να είναι ισχυρή για να στηρίζει τους πολίτες.

Και σήμερα με την κυβέρνηση που έχουμε δυστυχώς η πολιτεία όλο και αδυνατίζει.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λοιπόν είναι απλή: Η πολιτική αποκτά την αξιοπιστία της όταν κάνει ισχυρή την πολιτεία και είναι δίπλα στον πολίτη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να το υπηρετήσει αυτό».

Δείτε βίντεο με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE