31.2 C
Athens
July 3, 2024
Image default
ECONOMY

Χ. Γκότσης στο Naftemporiki TV: Θα ήταν ευχάριστο αν η μείωση επιτοκίων περνούσε αμέσως στα επιτόκια χορηγήσεων και ελάφρυναν οι δανειστές τις δόσεις

Για την μείωση των επιτοκίων αλλά και τι σημαίνει αυτό μίλησε ο καθηγητής Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Αρχικά ο κ. Γκότσης με αφορμή την αυριανή ημέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση, σχολίασε πως «Περιμένουμε τη μείωση των επιτοκίων 1,025% και να δούμε τι σημαίνει αυτό. Θα ήταν ευχάριστο αν αυτή η μείωση περνούσε αμέσως στα επιτόκια χορηγήσεων και ελάφρυναν οι δανειστές τις υπέρογκες δόσεις».

«Αναμένονται τουλάχιστον ακόμη δυο μειώσεις επιτοκίων»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Σε κάθε αύξηση που βιώναμε την επόμενη ημέρα προσαρμόζονταν και τα επιτόκια χορηγήσεων και στη χώρα μας. Αναμένονται τουλάχιστον ακόμη δυο μειώσεις επιτοκίων, μια τον Οκτώβρη και μια τέλος της χρονιάς».

Τέλος στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει και μία τέταρτη μέσα στο 2024, απάντησε πως «Νομίζω θα ήτανε υπερβολή, καθώς υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ακόμη “προβληματικά”, υπάρχουν δηλαδή ερωτηματικά».

Related posts

ΑΑΔΕ: Απειλή φυλάκισης για τους μεγάλους οφειλέτες

banks

Ο Τραμπ διέταξε την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

banks

Κ. Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Ο στόχος μας για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός

banks

Επικουρικές συντάξεις: Κατατίθεται η τροπολογία για τις δύο νέες παρεμβάσεις

banks

Συναλλαγές με POS: Πώς θα μειωθούν οι προμήθειες – Ποιους αφορά το μέτρο

banks

Σε καλύτερη θέση η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά stress test των τραπεζών

banks