25.5 C
Athens
October 4, 2024
Image default
POLITICS

Άγχος Κασσελάκη για τον έλεγχο του Συνεδρίου, καρφιά Φάμελλου Πολάκη και η οσμή ηρωικής εξόδου

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τελικά το επίσημο βίντεο της υποψηφιότητάς του χωρίς όμως σε κανένα σημείο του να δηλώνει καθαρά ότι βάζει υποψηφιότητα και διεκδικεί εκ νέου την ηγεσία.

Η επικοινωνιακή αυτή επιλογή του κ. Κασσελάκη να μην δηλώσει ούτε υποψήφιος, ούτε να εμφανιστεί ως πρώην πρόεδρος ούτε ακόμη και να δείξει απευθείας στο Συνέδριο αναγνωρίζοντας έστω και εμμέσως τη διαδικασία των εκλογών νέου αρχηγού, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Όπως εκτιμάται από τους αντιπάλους στην κούρσα διαδοχής η στάση του αυτή έχει ως στόχο να κερδίσει για μια ακόμη φορά πολύτιμο χρόνο εως ότου λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Και αυτό αφού πρώτα δει αν θα έχει καταφέρει στις 11 και στις 20 Οκτωβρίου να εγγράψει και στη συνέχεια να εκλέξει αρκετούς συνέδρους της επιρροής του.

Προθεσμία μέχρι τις 24 Οκτωβρίου

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αντιλαμβάνονται είναι ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει να πρώτα να εξασφαλίσει ότι ελέγχει ή έστω θα έχει μια υπολογίσιμη δύναμη στο Έκτακτο Συνέδριο την ώρα που στελέχη της επιρροής του κρατούν ζωντανό το σενάριο της ακύρωσης της μομφής.

Το μήνυμα πάντως της Πολιτικής Γραμματείας ήταν σαφές προς τον κ. Κασσελάκη καθώς στην πολιτική απόφαση που θα εγκρίνει και η ΚΕ το Σάββατο ξεκαθαρίζεται ότι υποψήφιοι που θα λάβουν έγκριση από το Έκτακτο Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου θα είναι μόνο όσοι θα έχουν καταθέσει φάκελο με τις 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες τους μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Δεύτερες σκέψεις

Τόσο ο κ. Φαμελλος όσο και ο κ. Πολάκης βλέποντας το βίντεο αφήνουν σαφείς υπόνοιες ότι ο κ. Κασσελάκης έχει δεύτερες σκέψεις για το αν μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία και αυτό γιατί δεν μπορούν να προσπεράσουν πρώτα και κύρια την απουσία μιας ευθείας αναφοράς από την πλευρά του ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την παραδοχή του «δεν έχω κομματικό μηχανισμό».

« «Είμαι εδώ, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. «Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη» αναφέρει στο βίντεο ο κ. Κασσελάκης ρίχνοντας ένα καρφί στο μάτι των υποψηφίων προέδρων.

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει. Δεν το δηλώνει τουλάχιστον. Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση» ανάφερε στην ΕΡΤ ο Σωκράτης Φάμελλος ερμηνεύοντας το μήνυμά του κ. Κασσελάκη ως μια προσπάθεια εκ νέου θυματοποίησής του από εσωτερικούς εχθρούς προκειμένου να κρατήσει συσπειρωμένο το υπο ρευστοποίηση εναπομείναν σώμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα κλιμάκωσε απέναντι στην αναβλητικότητα του κ. Κασσελάκη. Κατά αντιστοιχία με το «με λένε Στέφανο. Σκέτο» στη έναρξη του βίντεο της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου ειρωνευόμενος σε ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων έγραψε «με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και πόθεν έσχες!!» αφήνοντας πρώτος εκείνος σαφείς υπόνοιες ότι ίσως και να δυσκολεύεται με την κατάθεση στο κόμμα και τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης.

Τακτική των αποχωρήσεων

Στην αποκωδικοποίηση του βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που κάνουν στην Κουμουνδούρου δεν πέρασε επίσης απαρατήρητη και η αναφορά του κ. Κασσελάκη σε ένα ΣΥΡΙΖΑ «που να μη μας διώχνει».

Η αναφορά για τα έμπειρα στελέχη του κόμματος δεν θεωρείται επίσης τυχαία καθώς όπως παρατηρούν το στρατόπεδο Κασσελάκη από την ημέρα της καθαίρεσής του τόσο ο ίδιος όσο και το στρατόπεδό του έχει επιλέξει κατ’ επανάληψη την τακτική της αποχώρησης, που προδιαθέτει όπως παρατηρούν για μια ηρωική έξοδο του κ. Κασσελάκη.

Η ομάδα Κασσελάκη αποχώρησε από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή όταν η ψηφοφορία έφτασε στην τροπολογία Σπίρτζη για την προϋπόθεση κατάθεσης του πόθεν έσχες, στη συνέχεια ακολούθησε η αποχώρηση των στελεχών της επιρροής του από την κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για την εγκύκλιο που εστάλη στις οργανώσεις να μην χρησιμοποιούν τις επίσημες σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή συγκεκριμένου υποψήφιου και η οποία αποτέλεσε και την αφορμή της τελευταίας αποχώρησης από τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία αυτή τη φορά της κας Τζάκρη.

Άρωμα αποκλεισμού

Εκείνο ωστόσο που ανάφερε ο κ. Κασσελάκης και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με έντονο το άρωμα του αποκλεισμού του από τη διαδικασία της εκλογής ήταν η αναφορά του σε ένα ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο.

Εκτός από το ότι εκλήφθηκε ως αντικομματική στάση η αναφορά του πρώην προέδρου «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής» ξεπέρασε και πολλές κόκκινες γραμμές για όλα τα αντιπαρατιθέμενα στρατόπεδα.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης που έχει βγει μπροστά επικοινωνιακά από την πλευρά των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του κ. Φάμελλου δήλωσε μέσα στην πολιτική γραμματεία ότι «αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» αφήνοντας εκ νέου σοβαρές υπόνοιες για το αν μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος πρόεδρος κόμματος που φλερτάρει με τη διαπλοκή.

Αντίστοιχα όμως και ο κ. Πολάκης έριξε και εκείνος σκληρά καρφιά για το τι είναι η διαπλοκή και πως την αντιμετωπίζεις λέγοντας σε δηλώσεις του ότι «τη διαπλοκή τη χτυπάει κανείς όταν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις, όπως να γίνει η εθνική τράπεζα δημόσια, να ελέγξουμε το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ για να ρυθμίσουμε την αγορά των καυσίμων, και όχι με κουβέντες γενικές και αόριστες».

Related posts

Στο Μαξίμου Στυλιανίδης, Χαρδαλιάς και Σκρέκας- Στενή συνεργασία ζήτησε ο Μητσοτάκης

banks

Τουρκία: Προκλητική επιστολή στον ΟΗΕ για «σκανδαλώδεις παραβιάσεις» της Ελλάδας

banks

Μαλλιά κουβάρια τα κόμματα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

banks1

Με τον «φτωχό συγγενή» μοιάζει η πολιτική υγείας της ΕΕ

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Οριζόντια αύξηση 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

banks

Σωκράτης Φάμελλος: Ανοιχτό αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απάντησε για τις «κουκούλες»