33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά τα πρόσφατα ρεκόρ

Ήπιες απώλειες στη Wall Street μετά τα πρόσφατα ρεκόρ

Μικρή πτώση σημειώνει στη συνεδρίαση της Δευτέρας (17/8) η Wall Street, στο ξεκίνημα μιας εβδομάδας με λιγότερες συνεδριάσεις, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, την Τετάρτη.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,30% στις 38.472,03 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 5.425,13 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite καταγράφει πτώση 0,07% στις 17.675,89 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με μικτά πρόσημα την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow Jones να κλείνει την τρίτη του εβδομάδα με απώλειες σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, ενώ S&P και Nasdaq ανέβηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ και σημείωσαν την έβδομη ανοδική τους εβδομάδα στις τελευταίες οκτώ.

Αυτήν την εβδομάδα, το ράλι δοκιμάζεται, καθώς εμφανίζονται «ρωγμές» στις προοπτικές της αγοράς.

Όπως σημειώνει η Shannon Saccocia της NB Private στο CNBC, φέτος, κυριαρχούν δύο θέματα στις αγορές. «Το ένα είναι το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και το άλλο η ιδέα της μεταποίησης, του reshoring και της συνεχιζόμενης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης».

«Βλέπουμε λίγο πιο αδύναμα οικονομικά δεδομένα και ίσως πρόκειται για ένα δείγμα ότι η επιτάχυνση της μεταποίησης και της βιομηχανίας κινείται πιο αργά από ό,τι η τεχνητή νοημοσύνη», προσθέτει.

Την Τρίτη, αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Μαΐου, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και την έναρξη κατασκευής κατοικιών. Επίσης, οι Lennar,  Kroger, Darden Restaurants και CarMax αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου.

#nyse #Wall_Street #Ήπιες_μεταβολές #Πτώση

Related posts

Η Fed… πάγωσε και τις ασιατικές αγορές

banks

Βουτιά στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Ο S&P 500 συμπλήρωσε 377 ημέρες χωρίς sell-off

banks

Ο χειρότερος μήνας σε «βάθος» ενός έτους για τις ευρωαγορές

banks

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

banks

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks