Tuesday, June 10, 2025
28.4 C
Athens

Αικατερινάρη (ΣΕΒ): Επιβιώνουν όσοι προσαρμόζονται

 Τις αλλαγές που επέρχονται σχετικά με το κλίμα και την ενέργεια μετά την εκλογή του προέδρου Τραμπ επεσήμανε η αντιπρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΒ, Ράνια Αικατερινάρη, μιλώντας στο Συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Εταιρική Διακυβέρνηση, Βιωσιμότητα & Ποικιλομορφία: Προχωράμε μπροστά».

Τόνισε ότι η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί πυξίδα στην απρόβλεπτη νέα πραγματικότητα, ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις, δημιουργεί μεγαλύτερη διαφάνεια, θωρακίζει τις επιχειρήσεις από διαφόρους κινδύνους, συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων και νέων ανθρώπων.

Η αντιπρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΒ επεσήμανε ότι δεν απαιτείται υπερρύθμιση, αλλά λιγότερα διοικητικά βάρη για τις επιχειρήσεις, οι εταιρείες χρειάζονται λιγότερες γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην επισήμανση του Γερμανού καγκελάριου κ. Σολτς, ότι απαιτείται μία ρεαλιστική ισορροπία μεταξύ ανταγωνιστικότητας και πράσινης μετάβασης με βασικό μέλημα την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Τέλος, επεσήμανε ότι απαιτούνται περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Βασιλική Λαζαράκου

«Οι αλλαγές στις ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν τα θέματα βιωσιμότητας και για αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε τον διάλογο για την εταιρική διακυβέρνηση με στόχο την βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου μιλώντας στο ίδιο Συνέδριο.

Η Πρόεδρος της Ε.Κ επεσήμανε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στέκεται δίπλα στις εισηγμένες επιχειρήσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, αλλά και την ενίσχυση της κουλτούρας της διακυβέρνησης.

Στόχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να ευαισθητοποιήσει τις εισηγμένες για ουσιαστική διαφάνεια με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς και προστασία των επενδυτών.

Επεσήμανε επίσης τους εσωτερικούς ελέγχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες επιχειρήσεις με στόχο την ουσιαστική αφομοίωση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, την αύξηση των ανεξαρτήτων μελών στα Δ.Σ των επιχειρήσεων και την αύξηση της γυναικείας παρουσίας στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων.

Τέλος σημείωσε ότι σύντομα θα νομοθετηθεί το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στο 33% από 25% που είναι σήμερα με στόχο την περισσότερο ισόποση εκπροσώπηση των δύο φύλων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE