Thursday, February 6, 2025
7.6 C
Athens

Αλμα στα κέρδη της Capital Clean Energy Carriers του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αύξηση εσόδων ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2024 η Capital Clean Energy Carriers Corp. συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τα έσοδα της ναυτιλιακής κατέγραψαν άνοδο 64% στα 105,1 εκατ. δολ. έναντι 64,2 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023. 

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 20,8 εκατ. δολάρια από 1,1 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε την πώληση τριών αδελφών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εντός του τριμήνου.

O κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Clean Energy Carriers Corp., δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο όσον αφορά την στρατηγική μας να τοποθετήσουμε την εταιρεία ως τον κορυφαίο μεταφορέα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων και των νέων τομέων δραστηριότητας που αναδύονται λόγω της ενεργειακής μετάβασης. Ολοκληρώσαμε την πώληση τεσσάρων από τα πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ευρείας ακτίνας 5.000 TEU που διαθέταμε, ενώ αναμένουμε την πώληση και του πέμπτου πλοίου να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του πρώτου τρίμηνου του 2025.

Η πώληση των προαναφερθέντων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εδραιώνει περαιτέρω την εταιρεία ως μια ισχυρή πλατφόρμα εστιασμένη στο φυσικό αέριο, με προοπτική περαιτέρω οργανικής ανάπτυξης προερχόμενη από την παράδοση 16 νέων πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, αρχής γενομένης από το 2026. Είναι σημαντικό ότι η CCEC είναι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένη από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς βραχυπρόθεσμης περιόδου με το πρώτο ανοιχτό νεότευκτο πλοίο μας να έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Αναμένουμε ότι η αδυναμία της υποκείμενης αγοράς βραχυπρόθεσμης περιόδου είναι πιθανό να λειτουργήσει ως καταλύτης για μια δυνητικά σημαντική μείωση των πλοίων LNG παλαιότερης τεχνολογίας. Επιπλέον, η νέα πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συμβάλει στην ενίσχυση των αμερικανικών εξαγωγών LNG αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω αυτό που μακροπρόθεσμα περιμένουμε να είναι ήδη μια σφιχτή εικόνα προσφοράς-ζήτησης, όσον αφορά τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου. Με συμβολαιοποιημένα ανεκτέλεστα έσοδα άνω των 2,5 δισ. δολαρίων, το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση της CCEC προσβλέπουν στην περεταίρω εμπέδωση του νέου προφίλ και της στρατηγικής της εταιρείας, με στόχο την προσέγγιση μελλοντικά μιας ευρύτερης και πιο διαφοροποιημένης βάσης επενδυτών».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE