31.5 C
Athens
June 28, 2024
Image default
WORLD

Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Ρωσία: Η Ουάσινγκτον θλίβεται για οποιαδήποτε απώλεια ζωής αμάχων

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θλίβονται για οποιαδήποτε απώλεια ζωής αμάχων, μετά την κλήση της στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον παρέχει όπλα στην Ουκρανία ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί το κυρίαρχο έδαφός της, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για απευθείας ανάμειξη στην ουκρανική επίθεση που έγινε χθες στην Κριμαία στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά και τραυματίστηκαν 151 άλλοι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την χθεσινή επίθεση “απολύτως βάρβαρη” και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση. Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Αμερικανίδα πρέσβειρα για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως εξίσου υπεύθυνες για την επίθεση.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι Αμερικανοί ειδικοί είχαν ορίσει τις συντεταγμένες πτήσης των πυραύλων με βάση πληροφορίες που είχαν συλλέξει από αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, στην αντίδραση του το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις στην επιλογή στρατιωτικών στόχων στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας. “Η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις επιλογής στόχων και διεξάγει τις δικές της στρατιωτικές επιχειρήσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

-

Related posts

Το Ισραήλ θα αυξήσει την ποσότητα της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα

banks

“Δειλούς” αποκάλεσε ο Λαβρόφ τους Μπλίνκεν και Μπορέλ

banks

Φινλανδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ενέκρινε την έκδοση Ρώσου νεοναζί που καταζητείται στην Ουκρανία

banks

Κάτοικοι της Γάζας λένε πως η πείνα προκαλεί κοινωνική κατάρρευση – Φόβοι για έξοδο προς Αίγυπτο

banks

ΗΠΑ: Ανέκαμψε από τα χαμηλά 15 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

banks

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανοίγει για ξένους πολίτες στη Γάζα το πέρασμα της Ράφα έπειτα από συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου-ΗΠΑ

banks