Thursday, May 8, 2025
20.9 C
Athens

Ανδρέας Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε πλήρως – Αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας για τον ταραξία

Ανδρέας Λοβέρδος

Για τη βία στα Πανεπιστήμια και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος στον Νίκο Χατζηνικολάου από την συχνότητα του Realfm 97,8.

«Ενώ η κυβέρνηση φάνηκε ότι θα κάνει κάτι σωστό, μετά η παρέμβαση της υπουργού Παιδείας την θόλωσε την εικόνα και εξηγούμαι πολύ σύντομα. Προσωπική μου εμπειρία είναι να έχω προσκληθεί ως καθηγητής του Πανεπιστημίου αλλά και υπουργός σε ένα φροντιστηριακό μάθημα στο Πάντειο (…) με περίμεναν με καδρόνια απ’ έξω. Η καθηγήτρια που με κάλεσε η κυρία Φουντεδάκη μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έλα και 5 λεπτά πριν μπω στο ίδρυμα, μου είπε φύγε γιατί θα σε δείρουν. Αυτό γίνεται το 2012, 2013, εκεί», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και συνέχισε :«Περνάνε τα χρόνια έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον ενδιέφεραν αυτά. Έρχεται η ΝΔ που την ενδιέφεραν. Ψηφίζουν έναν αποτυχημένο νόμο και εμείς τότε, που δεν ήμασταν ΝΔ. Και μάλιστα με δική μου πίεση πολύ έντονη στο τότε κόμμα μου να το κάνουμε αυτό για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μετά έγινε χιούμορ η πανεπιστημιακή αστυνομία».

«Υπάρχει μία θετικότατη εξέλιξη, το λέω ως πρώην υπουργός Παιδείας γιατί με τα μάτια μου είχα δει το πρόβλημα, δεν υπάρχουν πια καταλήψεις. Δεν υπάρχουν πια καταλήψεις πουθενά. Υπάρχουν δύο εστίες που είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χθες, όχι όμως καταλήψεις. Υπάρχουν δύο μικρές εστίες ακόμα τις οποίες θα εξαλείψει και αυτές», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όλα αυτά εξαλείφονται και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για αυτό», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ωστόσο τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που το είχαμε ξεχάσει: το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα Πανεπιστήμια. Εδώ έχουν γίνει μόνο μικρά βήματα και επειδή είμαστε πολύ κοντά στο να εξαλείψουμε ένα πρόβλημα θέλω να συμβάλω με δύο προτάσεις» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η πρώτη πρόταση έχει να κάνει με το χωροταξικό που μόνο ο υπουργός Παιδείας το ξέρει καλά και αυτός θα βοηθήσει την υπόλοιπη κυβέρνηση. Τι πρέπει να γίνει; Υπάρχουν Πανεπιστήμια που το χωροταξικό τους βοηθάει τον έλεγχο του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Από την εμπειρία μου και πάλι ως υπουργού Παιδείας σε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχει αυτό. Αλλά υπάρχουν χωροταξικά προβλήματα με τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών Πανεπιστημίων που έχουν λόγου χάρη και την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και τη Νομική Σχολή στην Σόλωνος και Σίνα με τρεις εισόδους. Εκεί ή θα κλείσουν όλες οι πόρτες και θα μείνει μόνο μία και θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος ή το κτίριο πια θα φύγει από εκεί, η Σχολή θα φύγει εκεί», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αυτός που θα τα καταφέρει γιατί θα μπει (σ.σ. στο Πανεπιστήμιο) χωρίς κράνος και θα βάλει την κουκούλα μέσα γιατί θα την έχει στο backpack του και θα την φορέσει εκεί και εντοπιστεί θα πρέπει να φεύγει από το Πανεπιστήμιο. Όχι όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη όταν ολοκληρώνεται ο δικαστικός έλεγχος. Ο δικαστικός έλεγχος παίρνει χρόνια. Θα παίρνει αναστολή η φοιτητική του ιδιότητα και όταν αθωώνεται οπωσδήποτε θα ξαναγυρίζει αλλά αν δεν αθωωθεί θα αποβάλλεται», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε πλήρως. Απέμεινε το χωροταξικό εκεί που υπάρχει. Όπου δεν υπάρχει χωροταξικό, κάμερες και έλεγχος απόλυτος στην είσοδο και στην έξοδο και δεύτερον σε ό,τι αφορά τον ταραξία που διακόπτει ένα μάθημα ή δέρνει ή βάζει μία βόμβα ή οτιδήποτε… αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας, δικαστήριο. Αν αθωωθεί επάνοδος. Αν δεν αθωωθεί οριστική αποβολή», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2025/05/2025-05-07-Ανδρέας-Λοβέρδος-Χατζηνικολάου.mp3

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE