28.1 C
Athens
June 30, 2024
Image default
BUSINESS

Ανεβάζει στροφές η Βογιατζόγλου, γιατί προβληματίζει η μετοχή

Σαφή άνοδο οικονομικών επιδόσεων βλέπει για φέτος η διοίκηση της Βογιατζόγλου, καθώς παρατηρείται βελτίωση της κατάστασης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της εισηγμένης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σχετικά η διοίκηση της Βογιατζόγλoυ στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας:

  • Η βασική δραστηριότητα της εταιρείας (κλάδος λιανικής, είδη εξοπλισμού-επίπλωσης καταστημάτων, σήμανσης-προβολής προϊόντων, προϊόντα μεταφοράς-εξυπηρέτησης πελατών) κινείται ανοδικά.
  • Η θυγατρική Beta Woods κατάφερε πέρυσι να σημειώσει κερδοφόρο αποτέλεσμα, μηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό στο τέλος του έτους και υπάρχουν σαφή περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών της κατά τα επόμενα χρόνια.
  • Η θυγατρική της Ρουμανίας αντιμετώπισε προκλήσεις το 2023 καθώς (για ψυχολογικούς λόγους και λόγω του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία) μια σειρά επενδύσεων στη χώρα αναβλήθηκε. Πάντως, η κατάσταση φέτος εμφανίζεται σαφώς καλύτερη.
  • Η δραστηριότητα των χρωμάτων Benjamin&Moors κινείται ικανοποιητικά, με την εισηγμένη εταιρεία να αναπτύσσει σταδιακά δίκτυο πωλήσεων και να έχει ως στόχο στην πρώτη πενταετία δραστηριοποίησης να κατακτήσει διπλάσιο μερίδιο αγοράς από αυτό που ιστορικά κατέχουν τα super premium χρώματα στην Ελλάδα.

«Αυτόματες αποθήκες»

Μεγάλη έμφαση δίνει η εισηγμένη εταιρεία στο μέτωπο των αυτόματων αποθηκών, με το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Νίκο Βογιατζόγλoυ να σημειώνει: «Έχουμε στο pipeline μας αρκετές τέτοιες δουλειές και παράλληλα έχουμε υποβάλει σειρά σχετικών προσφορών. Πρόκειται για μια νέα δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, αλλά πολλά υποσχόμενη τόσο μακροπρόθεσμα, όσο μια μεσοπρόθεσμα.

Σε αυτή τη φάση, η αγορά πληροφορείται, εκπαιδεύεται και διαπιστώνει πως μέσα από τη διαδικασία του αυτοματισμού επιτυγχάνονται πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως μείωση των απαιτούμενων αποθηκευτικών χώρων (άρα είτε μικρότερα ενοίκια, είτε απαίτηση για χαμηλότερες επενδύσεις), λιγότερα λάθη, αύξηση παραγωγικότητας και όλα αυτά σε μια περίοδο έλλειψης εργατικού δυναμικού. Καταλυτικά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να λειτουργήσει και το γεγονός ότι οι επενδύσεις στα logistics εντάσσονται στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων και των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εμείς από την πλευρά μας, λειτουργούμε σ’ αυτή την αγορά ως «πάροχος λύσεων» (solution provider), προσφέροντας στους πελάτες μας μεγάλη ποικιλία επιλογών -δεν είμαστε δεμένοι με ένα προϊόν και έναν προμηθευτή-, την αξιοπιστία του ονόματός μας, υψηλή αποδοτικότητα στην επένδυσή τους και φυσικά πολύ καλό επίπεδο υποστήριξης μετά την πώληση».

Το θέμα του free float

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχων, ο Νίκος Βογιατζόγλoυ ανέφερε πως πρόθεση της εταιρείας είναι να παραμείνει εντός του Χρηματιστηρίου, πως το ενδεχόμενο ένταξης σε «καθεστώς επιτήρησης» βρίσκεται εκτός της φιλοσοφίας των βασικών της μετόχων και πως το όλο θέμα θα αποφασιστεί κατά πάσα πιθανότητα έως το τέλος της χρονιάς. «Μας προβληματίζει η υποτιμημένη αξία της μετοχής μας στο ΧΑ. Έχουμε πάντως το χρονικό περιθώριο να εξετάσουμε το θέμα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ύψους 0,145 ευρώ ανά μετοχή (ημερομηνία καταβολής η 22η Ιουλίου).

Related posts

Titania: Η αποχώρηση της L+R Hotels από Ελλάδα και ο νέος ιδιοκτήτης

banks

Εξαγόρασε τη LeasePlan η ALD Automotive, διοικητικές αλλαγές στην Ελλάδα

banks

ΟΛΘ: Συμφωνία συνεργασίας με την ισραηλινή Ashdod Port Company

banks

Χρ. Μεγάλου: Δόθηκαν δάνεια 25 δισ., αποπληρώθηκαν 24 δισ.

banks

Συνεργασία Alpha Bank και Skroutz για το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους»

banks

Γαλλία: Το 2022 το θερμότερο έτος από το 1900

banks