Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται στα νοσοκομεία της χώρας, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σε κάποια νοσοκομεία, οι εμβολιασμένοι εισέρχονται μόνο με την υπόδειξη της σχετικής κάρτας εισόδου, που τους έχει χορηγηθεί από την διοίκηση, ενώ οι ανεμβολίαστοι μένουν εκτός εργασίας. Σε άλλα, δε, υπάρχουν καταγγελίες ότι ζήτησαν από ανεμβολίαστο να δουλέψει γιατί δεν έβγαινε το πρόγραμμα.

Νωρίς νωρίς το πρωί της Τετάρτης, Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα έκαναν την εμφάνισή τους στο υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνοντας τα νέα τους καθήκοντα.

Η «πρεμιέρα» τους τούς βρήκε να αναλαμβάνουν τις νέες τους αρμοδιότητες ανήμερα της εκπνοής της προθεσμίας των υγειονομικών να εμβολιαστούν.

Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας

«Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε και ενημερωνόμαστε» δήλωσε κατά την άφιξή του νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας ο νέος υπουργός, Θάνος Πλεύρης.

«Παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε» είπε χαρακτηριστικά και απαντώντας σε ρωτήσεις που αφορούσαν στην εφαρμογή του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πρόσθεσε: «Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Γκάγκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφορικά με την αναστολή συμβάσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ότι «θα δούμε τα στοιχεία σήμερα και θα μιλήσουμε αργότερα» ενώ συμπλήρωσε, «ελπίζω ότι θα εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοι και θα είμαστε καλά».

«Η δυσκολία έχει αρχίσει ήδη, υπάρχουν πολλά περιστατικά. Πρέπει να το σκεφτούμε όλοι, να κρατήσουμε τα μέτρα όλοι και να προσπαθήσουμε να εμβολιαστούμε» δήλωσε η ίδια, σχετικά με την εικόνα της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα γίνει καμπάνια για τα παιδιά.

Για το «Σωτηρία» είπε πως οι ανεμβολίαστοι είναι πολύ λίγοι.

Γράψτε το σχόλιό σας