28.1 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Ανησυχίες για τον πληθωρισμό «φέρνουν» μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανησυχίες για τον πληθωρισμό «φέρνουν» μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν με μικτά πρόσημα την συνεδρίαση της Πέμπτης (27/6), καθώς οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο πληθωρισμό συνεχίζουν να «ταράζουν» τις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,10% στις 515.26 μονάδες, με τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Οι ασφαλιστικές μετοχές προσέθεσαν 0,3%, ενώ το λιανικό εμπόριο έχασε 2,7%

Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,30% στις 18,221.75 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,04% στις 7,612.20 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 8,219.63 μονάδες. Στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται πτωτικά κατά 0,36% στις 10,990.46 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,06% στις 33,752.50 μονάδες.

Παράλληλα, η H&M σημείωσε βουτιά 14% μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης αύξησης των κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Γενικότερα, οι ανακοινώσεις στοιχείων στην Ευρώπη την Πέμπτη περιλαμβάνουν τους τελευταίους αριθμούς καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιταλίας και τις ισπανικές λιανικές πωλήσεις. Την Πέμπτη αρχίζει στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ και η Τράπεζα της Αγγλίας δημοσιεύει την τελευταία έκθεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί, ότι η προσοχή της παγκόσμιας αγοράς στρέφεται στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή, με τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να αναμένεται να ανακοινωθεί.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η έκθεση θα δείξει χαλάρωση των πιέσεων τιμολόγησης που θα μπορούσε να εδραιώσει την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Την ίδια ώρα, οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς το ιαπωνικό γεν εξασθένησε σε χαμηλό σχεδόν 38 ετών αργά την Τετάρτη, φθάνοντας στα 160,82 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #πληθωρισμός

Related posts

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές αναμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Wall Street: Συνεχίζεται η άνοδος με ώθηση από τα αποτελέσματα

banks

«Απογειώθηκε» πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές με sell-off σε CAC 40-FTSE MIB

banks

Ελεγχόμενο το «ράπισμα» του πληθωρισμού στη Wall Street

banks

«Νηνεμία» στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

banks