23.1 C
Athens
October 10, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικά οι ευρωαγορές σε σύμπνοια με Ασία και Wall Street

Ανοδικά οι ευρωαγορές σε σύμπνοια με Ασία και Wall Street

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης με θετικό πρόσημο, ενισχυμένες από τα κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια και το ράλι της περασμένης Παρασκευής (4/10) στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε τη Δευτέρα (7/10) κατά 0,18% στις 519,48 μονάδες.

Ο Stoxx 600 σημείωσε συνολική πτώση 1,8% την περασμένη εβδομάδα, με τις παγκόσμιες μετοχές να ξεκινούν τον Οκτώβριο σε ασταθή βάση, λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων στη Μέση Ανατολή, οι οποίες προκάλεσαν άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε ήπια πτώση 0,14% στις 19.094,36 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,28%, στις 8.303,62 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 7.576,02 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 0,66% υψηλότερα, στις 33.814,52 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,49% στις 11.716,20 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κέρδισε 0,69% στις 6.693,16 μονάδες.

Εξετάζοντας τις επιμέρους μετοχές, οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της Rio Tinto διαπραγματευόταν με ήπια άνοδο, αφού η μεταλλευτική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του παραγωγού λιθίου Arcadium Lithium.

Οι Μετοχές της Italgas σημείωσαν άνοδο 1,5% αφού ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ιταλίας δήλωσε ότι αναμένει διψήφια αύξηση των καθαρών κερδών και των βασικών κερδών στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου, σύμφωνα με το Reuters, μετά την υπογραφή συμφωνίας ύψους 5,3 δισ. ευρώ (5,8 δισ. δολάρια) για την την εξαγορά της ανταγωνίστριας 2i Rete Gas το περασμένο Σάββατο (5/10).

Αναφορικά με την δημοσιοποίηση νέων οικονομικών δεδομένων στην Ευρώπη τη Δευτέρα (7/10), ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι οι τιμές των βρετανικών κατοικιών αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από τον Νοέμβριο του 2022.

Παράλληλα, νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης αυξήθηκαν τον Αύγουστο, κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα στοιχεία στην Ευρωζώνη φανερώνουν μία γενικότερα τάση συγκράτησης των δαπανών των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX #FTSE #CAC

Related posts

Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα, με τα επιτόκια στο επίκεντρο

banks

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- «Βουτιά» για τη μετοχή της Maersk

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στον πληθωρισμό

banks

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στην First Republic Bank

banks

Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

banks