13 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ασιατικές αγορές, αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Απώλειες στις ασιατικές αγορές, αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (19/9), με τους επενδυτές να περιμένουν σημαντικές αποφάσεις από τις κεντρικές τράπεζες αυτή την εβδομάδα και επεξεργάζονται τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Reserve Bank of Australia.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα είναι «πολύ υψηλός», αλλά επέλεξε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 4,1% στην τελευταία της συνεδρίαση.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης αποκάλυψαν ότι το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή της παραμονής τους αμετάβλητα.

Τελικά, η επιλογή να παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο επικράτησε, με την RBA να λέει ότι «τα πρόσφατα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τον στόχο να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο εντός εύλογου χρονικού πλαισίου, ενώ το επιτόκιο μετρητών παρέμεινε στο σημερινό του επίπεδο».

Η τράπεζα πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να δούμε τις επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τον Μάιο του 2022.

Ωστόσο, η RBA είπε επίσης ότι ενδέχεται να απαιτηθεί κάποια περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος από το αναμενόμενο.

Οι αγορές περιμένουν και τις αποφάσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια την Τετάρτη. Οι αναλυτές δίνουν πιθανότητα 99% η κεντρική τράπεζα να κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,80%, κλείνοντας στις 33.264 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,31% στις 17.982 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,03% στις 3.124,96 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,67% στις 10.131,81 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted διολίσθησε 1,32% και έκλεισε στις 16.698,24 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,60% στις 2.559,21 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.196,60 μονάδες, χάνοντας 0,47%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Κίνα
  • ιαπωνία
  • Nikkei
  • Kospi

    Related posts

    Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    banks

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος-Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

    banks

    Οι νέες τραπεζικές ανησυχίες «κοκκινίζουν» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Ηγέτης των κερδών στις ασιατικές αγορές ο Hang Seng

    banks

    Θετικό πρόσημο στη Wall Street κόντρα στις τραπεζικές ανησυχίες

    banks

    Έβγαλαν αντίδραση οι ευρωαγορές παρά τον υψηλό πληθωρισμό

    banks