29.3 C
Athens
July 5, 2024
Image default
MARKETS

Ασκήσεις ισορροπίας στην Wall Street- Νέο ρεκόρ ο χρυσός

Ασκήσεις ισορροπίας στην Wall Street- Νέο ρεκόρ ο χρυσός

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν τη Δευτέρα (8/4) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την έναρξη ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου να είναι προ των πυλών. Έβδομη σερί άνοδος για τον χρυσό, ο οποίος έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 11,24 μονάδες ή 0,03% και έκλεισε στις 38.892,80 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,04% στις 5.202,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα κατά 0,03% στις 16.253,96 μονάδες. Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 4,9% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ δήλωσε ότι το robotaxi, που λανσάρει, θα παρουσιαστεί στις αρχές του ερχόμενου Αυγούστου.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, διατηρώντας υπό έλεγχο τα κέρδη της αγοράς. Ειδικότερα, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες βάσης, στο 4,42%.

Την Τετάρτη (10/4) η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) αναμένεται να δείξει ήπια επιβράδυνση στη μηνιαία αύξηση των τιμών και ονομαστική μείωση του ετήσιου δομικού δείκτη, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Ο ετήσιος CPI αναμένεται να αυξηθεί σε 3,4% τον Μάρτιο, από 3,2% τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον ετήσιο στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σικάγο, Austan Goolsbee, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να λάβει υπόψη πόσο καιρό μπορεί να διατηρήσει περιοριστική την πολιτική της χωρίς να βλάψει την οικονομία.

Η σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου ξεκινά επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή (12/4), με μεγάλα τραπεζικά ονόματα όπως η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo να κάνουν πρεμιέρα. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση των κερδών των εταιρειών, που εντάσσονται στον S&P 500, κατά 5% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από την εκτίμηση για 7,2% στις αρχές του τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Σε πτωτικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για τις τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Κίνα. Τερμάτισαν, έτσι, ένα ράλι που τις οδήγησε σε υψηλά τεσσάρων μηνών.

Τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 0,48 δολάρια το βαρέλι ή 0,6% και διαμορφώθηκαν στα 86,43 δολάρια το βαρέλι, αν και ενδοσυνεδριακά είχαν φτάσει ως και τα 84,69 δολάρια, πριν ανακάμψουν τις επόμενες ώρες. Τα συμβόλαια Μαΐου του ευρωπαϊκού brent ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στα επίπεδα των 90,38 δολαρίων το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,9%, αν και νωρίτερα έφτασαν να υποχωρούν ως και 3%.

Με κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό. Τα futures του χρυσού κέρδισαν σήμερα 0,2% στα 2.351 δολάρια ανά ουγγιά. Ο spot χρυσός κερδίζει 0,3% στα 2.336,39 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα σημείωσε νέο ρεκόρ στα 2.353,79 δολάρια ανά ουγγιά.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #CPI #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #χρυσός

Related posts

Μικρή άνοδος στις Ευρωαγορές- «Άλμα» για την Temenos

banks

Wall Street: Τρίτο διαδοχικό record high για τον S&P 500

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… συνέχειας οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks

Κέρδη στη Wall Street- Συνέχισε το ράλι ο Dow Jones

banks

Wall Street: Στασιμότητα στην αναμονή για τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Νευρικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Απώλειες άνω του 1%

banks