27.1 C
Athens
September 23, 2024
Image default
ECONOMY

Αττική Οδός: Παράδοση στη ΓΕΚ Τέρνα στις 6 Οκτωβρίου εξετάζουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές

Την παράδοση της Αττικής Οδού στο νέο ανάδοχο, τη ΓΕΚ Τέρνα, χωρίς να μεσολαβήσει μεταβατική περίοδος, όπως συζητιόταν μέχρι πρόσφατα, έχει ζητήσει η ηγεσία του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών.

Η υφιστάμενη σύμβαση για τον αυτοκινητόδρομο με την κοινοπραξία των Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ λήγει στις 6 Οκτωβρίου και μέχρι πρόσφατα εξεταζόταν το σενάριο μιας συμπληρωματικής σύμβασης ώστε η διαδικασία της μετάβασης να προχωρήσει σταδιακά μέσα σε 5 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον έχει ζητηθεί από τη ΓΕΚ Τέρνα να αναλάβει αμέσως.

Βάσει επίσης πληροφοριών, η ΓΕΚ Τέρνα προχωρά στις ενδεδειγμένες ενέργειες που δεν είναι λίγες (μεταξύ άλλων στελέχωση των εταιρειών που θα αναλάβουν τη λειτουργία κ.λ.π.) ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί.

Για να γίνει πάντως η παράδοση του αυτοκινητοδρόμου στη ΓΕΚ Τέρνα στις 6 Οκτωβρίου χρειάζεται να εγκριθεί από τη Βουλή η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και αναδόχου, για τη λειτουργία και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη, που υπεγράφη πρόσφατα.

Κατά τα άλλα, η ΓΕΚ Τέρνα έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες (δάνειο 2,7 δισ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση της νέας παραχώρησης, για την οποία θα καταβάλει συνολικά 3,27 δισ. ευρώ και έχει συστήσει την εταιρία «Νέα Αττική Οδός».

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της νέας συμφωνίας για τον αυτοκινητόδρομο, τα διόδια για τα ΙΧ θα μειωθούν σε 2,5 ευρώ, από 2,8 ευρώ σήμερα.

Αττική Οδός: «Έπεσαν» οι υπογραφές στη σύμβαση παραχώρησης

Related posts

ΤΑΙΠΕΔ: Παραίτηση του Α. Ξενόφου από τη θέση του προέδρου

banks

Τουρισμός: Διπλή διάκριση για την Ελλάδα από το Lonely Planet και National Geographic Traveller

banks

Eurobank – Φωκίων Καραβίας : Το β’ εξάμηνο η εξαγορά των μετοχών από το ΤΧΣ

banks

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Να επεκταθεί η δυνατότητα αναστολής δόσεων στεγαστικών δανείων

banks

Αποζημιώσεις για την φυσική καταστροφή στην Εύβοια

banks

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Έως και 400.000 ευρώ για μικρομεσαίους από το ΕΣΠΑ

banks