30.5 C
Athens
June 28, 2024
Image default
POLITICS

Αυγή: Σε απεργία οι εργαζόμενοι μετά το «λουκέτο» στην ημερήσια έκδοση

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Αυγή», αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας.

Μετά τις ανακοινώσεις που τους έγιναν το μεσημέρι από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου, καθώς και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο site της Αυγής, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου.

Το σκεπτικό πίσω από το «λουκέτο»

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας», αναφέρει το Δ.Σ. της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους στην Αυγή ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη (25/6), όπερ σημαίνει ότι από την Τετάρτη (26/06) δεν θα κυκλοφορήσει.

‘Εντονη διαμαρτυρία από την ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ «διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας».

«Αυτός ο ξαφνικός θάνατος αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν», σημειώνει το σωματείο των δημοσιογράφων.

Και τονίζει πως «η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην ενημέρωση», ενώ ζητάει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους» και, παράλληλα, δηλώνει ότι «θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Related posts

Αγία Σοφία: Ένας χρόνος μετά τη μετατροπή σε τζαμί – Προκλητικά μηνύματα από Ερντογάν και τουρκικό ΥΠΕΞ

banks

Τέμπη – Πιερρακάκης: Τα κακώς κείμενα και οι ιστορικές εκκρεμότητες του παρελθόντος πλέον κοστίζουν ζωές

banks

Μητσοτάκης : Παρακολουθήστε ζωντανά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

banks

Αγεφύρωτο το χάσμα των δύο πλευρών στο Κυπριακό – Συντηρείται το αδιέξοδο

banks1

Ανδρέας Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές

banks

Η προσβασιμότητα των οχημάτων στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων στο επίκεντρο οδικού έργου

banks1