33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Βενιζέλος για Προβόπουλο: Βοήθησε τα μέγιστα σε αναδιάρθρωση χρέους και ανασυγκρότηση τραπεζικού συστήματος

«Ο Γιώργος Προβόπουλος που έφυγε πρόωρα και με αθόρυβη αξιοπρέπεια έχει καταγραφεί στην οικονομική Ιστορία της χώρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τις πιο σκοτεινές και δύσκολες ώρες της κρίσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Γιώργου Προβόπουλου.

«Όταν ανέλαβα τον Ιούνιο του 2011 τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, βρήκα τον Γιώργο Προβόπουλο στην ΤτΕ, πάντα λιτό, πρακτικό, συγκεκριμένο και αποτελεσματικό», συνεχίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σεβόμενος πλήρως τη θεσμική ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, βοήθησε τα μέγιστα σε όλους τους δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς που απαιτούσε η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, η προστασία των καταθέσεων, η ευστάθεια και η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

» Ευτυχώς είχα την ευκαιρία να τα πω αυτά δημόσια και να τα ακούσει πριν φύγει και τον αποχαιρετώ με τα ίδια αυτά λόγια αναγνώρισης και τιμής σε ένα υψηλό στέλεχος του τραπεζικού συστήματος, σε ένα θεράποντα της οικονομικής επιστήμης πρωτίστως όμως σε ένα δημόσιο λειτουργό. Δεν πρόλαβα να του πω ιδιωτικά, ως φίλο που τον έζησα στο πεδίο της μάχης, όλα όσα ήθελα, ελπίζω όμως ότι τα είχε καταλάβει και διαισθανθεί. Παρακαλώ την οικογένειά του να δεχθεί τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Σύννεφα στη σχέση Κασσελάκη – Πολάκη

banks

Ελλάδα και Τουρκία ανοίγουν κι άλλο την πόρτα στον διάλογο

banks

Κουτσούμπας για Δικαστικό Χάρτη: Με το ν/σ η δικαιοσύνη γίνεται πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή για το λαό

banks

Αποσύρεται η Εθνική Δημιουργία από τις εκλογές

banks1

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Ανδρουλάκης – Συντηρούν το κλίμα αμφισβήτησης στελέχη του ΠΑΣΟΚ

banks1

«Θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα πάμε στη Γερμανία» είπαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη – Εισέπραξαν νέες υποσχέσεις

banks