26.3 C
Athens
September 20, 2024
Image default
POLITICS

Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την «προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας»

Τροπολογία για την «προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας» καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταργήσει κάθε προστασία δανειολήπτη. Η πλειοψηφία έχει υπερψηφίσει».

Συνέχισε λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την επόμενη εβδομάδα τροπολογία και ζητά πρώτον, το προϊόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού να είναι υποχρεωτικό για τον δανειστή σε ό,τι αφορά τους ευάλωτους δανειολήπτες. Τα κριτήρια για τους ευάλωτους να διευρυνθούν. Δεύτερον, να επανέλθει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με την οριστική υποβολή της αίτησης».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς κάλεσε τα προοδευτικά κόμματα αλλά και οι διαμαρτυρόμενοι συντηρητικοί να τοποθετηθούν.

Δείτε τη δήλωση του Νίκου Παππά:

Ερώτηση Παππά σε Μητσοτάκη – «Θα στηρίξετε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»

Ερώτηση στη Βουλή και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων κατέθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε σε δηλώσεις του πως «με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, οι Έλληνες εργαζόμενοι έφτασαν να είναι οι τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη».

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή μέσω της επίκαιρης ερώτησης, λέγοντας πως «θα στηρίξει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών; Θα κάνει κάτι στην πράξη για να υπάρξει έλεγχος των τιμών και της αισχροκέρδειας; Θα στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε κάλεσε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «έρθει στη Βουλή να μας αποκαλύψει τις προθέσεις του». Τέλος, διερωτήθηκε αν «θα συνεχίσει να εργαλειοποιεί την ακρίβεια για να μαζεύεται το υπερκέρδος και τα υπερπλεονάσματα στα ταμεία του κράτους;».

Related posts

Δήμαρχος Σκοπίων: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για μια ανεξάρτητη «Μακεδονία»

banks

ΑΟΖ: Κυρώθηκε από την ιταλική γερουσία η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα – Τι λέει το ΥΠΕΞ

banks

3.000.000€ για έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

banks1

Η ΚΝΕ για την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ: Αναίτια και απρόκλητη η εισβολή

banks1

Καιρίδης: Η Ελλάδα ζητά κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφής και απελάσεων

banks

Δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους πολίτες από τον Δήμο Πειραιά

banks