20.9 C
Athens
September 24, 2024
Image default
WORLD

Βόρεια Μακεδονία: Σημαντικό βήμα προόδου η συνάντηση Γεραπετρίτη-Μουτσούνσκι

Ως “σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και τη σημαντική βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι, τη συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

“Κατά την εποικοδομητική συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις ευκαιρίες ανάπτυξης του εμπορίου, των υποδομών και των επενδύσεων στην ενέργεια, ως βασικούς τομείς όπου υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για διεύρυνση της συνεργασίας” ανέφερε ακόμη ο Τίμτσο Μουτσούνσκι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

“Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση ενός μέλλοντος που βασίζεται στην κοινή ευημερία και τη βιώσιμη ειρήνη. Η αμοιβαία δέσμευση σε αυτές τις αρχές είναι η βάση για την επιτυχή υλοποίηση μελλοντικών χρήσιμων πρωτοβουλιών και έργων” ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Ομάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε σιιτικό τέμενος

banks

Ιταλία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο του Τίβολι, λίγο έξω από την Ρώμη

banks

ΗΠΑ: Δέκα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στη Γάζα

banks

Παγκόσμια αναταραχή από το κλείσιμο της Ερυθράς Θαλασσας

banks

Η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

banks

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί για να αποτρέψει τη Χαμάς να επαναγκαθιδρύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στη Τζαμπάλια

banks