19.9 C
Athens
September 22, 2024
Image default
WORLD

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Στον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης κατέληξαν σήμερα Σάββατο 21/9 οι πολυήμερες διαβουλεύσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες και κόμματα ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο όρισε ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Ο κεντροδεξιός Ζαν-Νοελ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Αντουάν Αρμάν,από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Στο υπουργείο Στρατιωτικών παραμένει ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού. Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν. Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το κυβερνητικό σχήμα απαρτίζεται από 39 υπουργούς και είναι δεξιάς κατεύθυνσης. Πρώτη της αποστολή θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.

Related posts

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε το ρωσικό πλοίο Kommuna στην Κριμαία

banks

Άλλοι δύο υψηλόβαθμοί αξιωματούχοι της Χαμάς νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ

banks

Ιστορικό ρεκόρ ξένων επισκεπτών στην Ιαπωνία στον Μάρτιο

banks

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί: Η χειρότερη πενταετία για την παγκόσμια ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια, κίνδυνος “χαμένης δεκαετίας”

banks

Τζόρτζια Μελόνι: “Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού”

banks

Η απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων σηματοδοτεί “σταδιακή στροφή” σε επιχειρήσεις χαμηλότερης έντασης

banks