26.4 C
Athens
June 28, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: Η αριστερή πτέρυγα του SPD ζητά ψηφοφορία των μελών του κόμματος για την έγκριση του προϋπολογισμού

Ψηφοφορία των μελών για τον προϋπολογισμό ζητά από το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) η αριστερή πτέρυγα, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις ήδη περίπλοκες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η αριστερή πτέρυγα του SPD, “ForumDL21”, υπέβαλε στο προεδρείο του κόμματος έγγραφο υπό τον τίτλο “Μην περικόπτετε την δημοκρατία μας, επενδύστε στο μέλλον μας”, με το οποίο ζητά να μην μειωθούν οι δαπάνες σε σχέση με το τρέχον έτος στους τομείς υγείας, πρόνοιας, νεολαίας, οικογένειας, εκπαίδευσης και αναπτυξιακής συνεργασίας και εισηγείται περισσότερες δημόσιες επενδύσεις για προσιτή στέγη, βιώσιμες υποδομές, ισχυρούς δήμους και φιλόδοξη προστασία του κλίματος. Οι συντάκτες του εγγράφου καταλήγουν τονίζοντας ότι “το κόμμα καλεί τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD να εγκρίνουν έναν προϋπολογισμό μόνον υπό αυτές τις προϋποθέσεις”. Την πρόταση στηρίζει επίσης η οργάνωση νεολαίας του SPD, για την αποτροπή, όπως λέει, ενός προϋπολογισμού λιτότητας.

Επικριτικά υποδέχθηκε την εισήγηση ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD) και τόνισε ότι “ένας τέτοιος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός είναι κάτι παραπάνω από περίπλοκος και εξαιρετικά ακατάλληλος για ψηφοφορία των μελών”.

Πηγή: ΑΠΕ

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε 7 εκλογικά τμήματα στις 22 Μαΐου λόγω παρατυπιών

banks

ΗΠΑ: Ανησυχία για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για τις πυρηνικές δοκιμές από τη Ρωσία

banks

Λιβύη: Η εναέρια κυκλοφορία ανεστάλη στo ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω ισχυρής αμμοθύελλας

banks

Το Ισραήλ έλαβε τη λίστα ομήρων που πρόκειται να απελευθερώσει αύριο η Χαμάς

banks

Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες το 2024

banks

Η ελβετική Banque Pictet παραδέχτηκε ότι έκρυψε δισεκατομμύρια από τις αμερικανικές αρχές

banks