25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Γερμανικός Τύπος: Με τον Μπάιντεν οι Δημοκρατικοί δεν είχαν καμία ελπίδα

Στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ αναφέρονται όλα τα γερμανικά μέσα, επικροτώντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

“Από το καταστροφικό τηλεοπτικό debate φάνηκε ξεκάθαρα πως με τον Μπάιντεν υποψήφιο οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καμία ελπίδα στις εκλογές”, σχολιάζει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND). “Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε πολλά. Επανέφερε στον Λευκό Οίκο την ηρεμία και την αξιοπιστία μετά το χάος της προεδρίας Τραμπ, προχώρησε σε επενδύσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές και κλιματικά προγράμματα με το βλέμμα στο μέλλον και τέλος κράτησε ενωμένη τη δυτική συμμαχία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Όμως η ψήφος δεν είναι απλώς μία συγχαρητήρια κάρτα για τα παρελθόντα επιτεύγματα. Οι εκλογές αφορούν το ποιον εμπιστεύεται περισσότερο ο λαός για το μέλλον. […] Όσο άδικες και αν είναι οι εξ αποστάσεως διαγνώσεις σχετικά με την πνευματική κατάσταση του Μπάιντεν, αυτό που μετράει είναι η δημόσια εικόνα. Και αυτή ήταν καταστροφική. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει πως ο Μπάιντεν θα είναι σε θέση να επιτελεί τα καθήκοντά του για 4,5 χρόνια ακόμη”.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα πάντως δεν απαλλάχθηκε τώρα από τα προβλήματά του, αλλά αντιθέτως βρίσκεται στην αρχή μίας ιστορικά μοναδικής συνθήκης, η οποία ενέχει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες”, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung. “Ένας νέος υποψήφιος θα μπορούσε να “ηλεκτρίσει” τις ΗΠΑ και να απαλλάξει τη χώρα από το να υποχρεωθεί να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μη δημοφιλείς πολιτικούς.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά από την πλευρά της πως ο Μπάιντεν ήταν τελικά ανήμπορος να αντιδράσει “στον πανικό του κόμματός του. Προφανώς πολλοί επιφανείς πολιτικοί των Δημοκρατικών φοβήθηκαν πως οι εκλογές θα χαθούν εντελώς – όχι μόνο όσον αφορά δηλαδή τον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, αλλά και τη μάχη για το Κογκρέσο. Απέναντι σε τέτοια αντίσταση είναι σχεδόν κάθε πολιτικός ανήμπορος.

[…] Τόσο σύντομα πριν από τις εκλογές οι Δημοκρατικοί ξεκινούν έτσι ένα άγνωστο πείραμα, το οποίο αρχίζει με την επιλογή του νέου υποψηφίου. Διότι ο Μπάιντεν υποστηρίζει μεν την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, όμως η τελευταία θα πρέπει πρώτα να πείσει και ολόκληρο το κόμμα να τη στηρίξει”.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

  

Related posts

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν πυραύλους και drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ αντιτίθεται στη “μονομερή” επιβολή ενός παλαιστινιακού κράτους

banks

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί Έμερ και Τζόνσον στην “κούρσα” για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

banks

UKMTO: Αναφορές για μικρά σκάφη που προσέγγιζαν εμπορικό πλοίο κοντά στο Άντεν της Υεμένης

banks

Ρωσία: Πούτιν και Ραϊσί θα υπογράψουν σύντομα νέα διακρατική συνθήκη

banks

Ο Νετανιάχου μιλά για την “αρχή του τέλους” της Χαμάς λέγοντας στους μαχητές της “παραδοθείτε τώρα”

banks