24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
POLITICS

Γεωργιάδης: Η κατάσταση με τα ράντζα στην Ελλάδα είναι καλύτερη από το παρελθόν

Tην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας παρουσίασε στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα από φωτογραφίες που έστειλαν πολίτες, η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA.

Ξεφτισμένοι τοίχοι. Μισοδιαλυμένα ταβάνια ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Χώροι γεμάτοι σκουπίδια. Μούχλα και βρωμιά. Αυτές είναι εικόνες που ήρθαν στα χέρια της εκπομπής για τέσσερα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην «καρδιά» της Αθήνας.

«Το ρεπορτάζ έδωσε και την απάντηση. Επειδή δεν είναι ωραίες εικόνες αυτές, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης για να τα λύσουμε όλα αυτά», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «από τα 127 νοσοκομεία ανακαινίζονται τα 93».

Όπως είπε, μάλιστα, «εγώ έχω νοσηλευτεί σε τέτοιο νοσοκομείο το 2021, στο ΚΑΤ».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως έχει δώσει εντολή και έχει ήδη ξεκινήσει, με την Ελληνική Ένωση Ασθενών, η δημιουργία γραφείου ασθενών για κάθε νοσοκομείο.

«Η κατάσταση με τα ράντζα στην Ελλάδα είναι καλύτερη»

«Δεν ξέρω πολλά συστήματα στην Ευρώπη που να μην έχουν ράντζα. Μπορεί να συμβεί. Η κατάσταση με τα ράντζα στην Ελλάδα είναι καλύτερη από το παρελθόν», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και προσέθεσε πως «ο σκοπός όμως είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Στο ΕΣΥ μπαίνουν 85.000 άτομα, κάπου θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Κατά κανόνα όμως, τα περιστατικά πάνε καλύτερα».

Για τις ελλείψεις προσωπικού μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, στις «Εξελίξεις Τώρα».

«Καυχιέμαι ότι μπήκα στα νοσοκομεία το 1980 με απαράδεκτες υποδομές και εδώ και 40 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν και σήμερα έχουμε πολύ ωραία νοσοκομεία. Το νοσοκομείο μου έχει ζηλευτά εργαστήρια και χειρουργεία. Το πρόβλημά μας είναι άλλο. Να έχουμε σύγχρονα χειρουργεία και να μην μπορώ να τα χρησιμοποιήσω προς όφελος των ασθενών μας, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρέπει η κυβέρνηση να μπει στη λογική αμοιβών ανάλογα με τις υπηρεσίες», υπογράμμισε.

Related posts

Στην ΑΔΑΕ το… μπαλάκι για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη μετά την απάντηση της ΕΥΠ

banks1

Αντιπυρική προστασία: Στα 69 τα εναέρια μέσα προστασίας φέτος – Σχέδιο για 3.000 προσλήψεις

banks

Κυρικάκος Μητσοτάκης: Σκοπός μας να μπούμε στον πυρήνα της διαφοράς μας με την Τουρκία

banks

Στη «μη-κρατική» Ιατρική Σχολή ακόμη και με βαθμό 9,31/20;

banks1

«Μέλι» για τον Κασσελάκη, «δηλητήριο» για όσους δεν τον θέλουν, από τον Νίκο Παπανδρέου

banks1

Σβίγκου: Το κίνημα metoo έδωσε φωνή και ορατότητα στα θύματα της βίας

banks1