Συμβολική επίσκεψή στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα (23/7) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας έτσι να στείλει τις ευχές του για «καλή επιτυχία» στους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετέχουν στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ξενάγηση έγινε με φόντο την ζωντανή μετάδοση της τελετής έναρξης των Αγώνων, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει ότι «η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησε ένα Μουσείο αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας των Αγώνων». Στην είσοδο τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Λεωνίδας Κόκκας, Νίκη Μπακογιάννη, Σοφία Μπεκατώρου και οι Παραολυμπιονίκες Άννα και Χριστίνα Ντέντα.

Μάλιστα με την Σοφία Μπεκατώρου ο κ. Μητσοτάκης είχε και ένα σύντομο τετ-α-τετ.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας του 2004 ανέφερε στον πρωθυπουργό την προσπάθεια που έκανε στους Αγώνες και στο πώς έφτασε στη νίκη. Φωτογραφήθηκε μαζί του και μαζί με τα παιδιά του Συλλόγου Ξιφασκίας Αρίστων Παιανίας.

Σε σχετικό μήνυμά του στα social media o κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησε ένα Μουσείο αντάξιο της παράδοσης, της ιστορίας τους. Το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων αναδεικνύει τη συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και αποτίει φόρο τιμής στους αθλητές και στην Ολυμπιακή Οικογένεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες που μας συνόδευσαν σήμερα στην ξενάγηση, οι οποίοι μας χάρισαν σπουδαίες στιγμές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά και για τη γενναιοδωρία τους να δωρίσουν προσωπικά κειμήλια στη συλλογή εκθεμάτων του Mουσείου. Τώρα θα μπορούν να τα βλέπουν όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου και κυρίως η νέα γενιά των αθλητών μας, οι οποίοι πιστεύω θα εμπνευστούν από τις επιτυχίες των παλαιότερων ώστε να κρατήσουν ζωντανό και άσβεστο αυτό το ξεχωριστό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

TAGS: κυριάκος μητσοτάκηςσοφία μπεκατώρουσυνάντηση

Γράψτε το σχόλιό σας