25.2 C
Athens
September 30, 2024
Image default
ECONOMY

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, καθώς και σχετική πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια, που θα ξεκινήσει άμεσα με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποφάσισε τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή της η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ.

Επί τάπητος τέθηκαν η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών, αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου.

Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο, όπως σημειώνει, πως «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε τη νέα αυτή κινητοποίηση.

Όπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019.

Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δισ. από την πρώην Εργατική Εστία.

Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Related posts

ΕΦΚΑ: Αυξάνονται οι οφειλές – Τι γίνεται με τα παλιά χρέη

banks

Fitch: Σταθερό το αξιόχρεο στο «ΒΒ» – Βλέπει ύφεση 7,9% φέτος

banks

Ερντογάν: «Ναι» στην διατήρηση σχέσεων με το Ισραήλ ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα

banks

Μειώσεις διοδίων στον Μαλλιακό – Τα αντίτιμα

banks

Τζόνσον: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ανοιχτό, γενναιόδωρο και διεθνιστικό»

banks

ΕΒΕΠ: 20 επισημάνσεις στους υποψήφιους ευρωβουλευτές – Τα κρίσιμα διακυβεύματα για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι

banks