33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Γ. Ζανιάς-Φ. Καραβίας: Η απώλεια Προβόπουλου προκαλεί βαθιά οδύνη

«Ο Γιώργος Προβόπουλος κατέλαβε υψηλά αξιώματα και τα τίμησε πάντοτε στο έπακρο», επισημαίνουν σε δήλωσή τους ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Γιώργος Ζανιάς και ο CEO Φωκίωνας Καραβίας.

«Ως ακαδημαϊκός δάσκαλος διακρίθηκε για την ευρυμάθεια και την επιστημονική του εμβρίθεια. Αναδείχθηκε σε κορυφαίες θέσεις στο τραπεζικό σύστημα, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Προπάντων, όμως, ως δημόσιος λειτουργός κλήθηκε να διαχειριστεί την πιο δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για τις τράπεζες, την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είχε καθοριστική συμβολή στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την έναρξη της πορείας εξόδου της οικονομίας από τη στενωπό της κρίσης. Η καθαρή σκέψη και η αποφασιστικότητά του στις πιο σκοτεινές φάσεις της, ανέδειξε το χαρακτήρα και την ξεχωριστή προσωπικότητά του.

Για τον όμιλο της Eurobank αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση να συνεχίσει την προσφορά του από τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Postbank στη Βουλγαρία. Για εμάς, που είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε από κοντά και την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με το οποίο ταύτισε τη διαδρομή του, αλλά και για το δημόσιο βίο η απώλειά του προξενεί βαθιά οδύνη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό».

Related posts

Akritas: Δραστικός περιορισμός παραγγελιών λόγω Covid-19 – Tα μέτρα

banks

Καλός για 30 λεπτά ο Ολυμπιακός αλλά δεν έφτανε

banks

Δημιουργεί «Pink Woman» Training Stores ο όμιλος Intrafashion

banks

Η ισπανική Λίγκα ζητεί κυρώσεις για τη Γιουβέντους

banks

Θερμοκοιτίδα νεοφυών της ESA στην Ελλάδα για τεχνολογίες διαστήματος

banks

Eurobank: 4+1 βήματα προνομιακής χρηματοδότησης για προγράμματα ΕΣΠΑ

banks