26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
BUSINESS

Δίκη Folli Follie: Οι καταδίκες για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου

Ένοχος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική πράξη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, και κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο επικεφαλής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Ο ίδιος κηρύχθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου κηρύχθηκε αθώα για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά ένοχη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κηρύχθηκε αθώος για την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος απάτης από κοινού, χειραγώγησης αγοράς από κοινού και νομιμοποίησης εσόδων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Folli Follie κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, απηλλάγησαν πλήρως οι: Εμμανουήλ Ζαχαρίου (μέλος του ΔΣ), Φραγκίσκος Γρατσώνης (οικονομικός διευθυντής), Γιώργος Αλαβάνος (επικεφαλής λογιστηρίου), Γιώργος Βαρθαλίτης (ορκωτός λογιστής), Χρυσούλα Τσακαλογιάννη και Κωνσταντίνος Στελλούδης.

Η Ειρήνη Νιώτη κρίθηκε ένοχη κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε πλαστογραφία, συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση της αγοράς καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων. Ο Ιωάννης Μπεγιέτης, ο οποίος καταζητείται, κηρύχθηκε ένοχος πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια στην απάτη, συνέργεια στη χειραγώγηση και νομιμοποίηση εσόδων από κοινού.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και των ποινών.

Related posts

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία στις 5 μικρές επιχειρήσεις έχει άδειο ταμείο – Φόβος για άνοδο των τιμών

banks

Tιτάν: Αύξηση κερδών 28,1% στο εννεάμηνο

banks

Rolls-Royce: Καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας

banks

Νέος συναγερμός στην Ισπανία: Εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση

banks

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για την Emirates το καλοκαίρι

banks

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Triathlon Holding από τη Sunlight Group

banks