33 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρκισεν δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης – Συνελήφθη ο δράστης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 23:52

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρικσεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau.

“Η πρωθυπουργός Μέττε Φρεντέρικσεν δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Kultorvet στην Κοπεγχάγη από έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Η πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό”, ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης και η εθνική υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών της Δανίας επιβεβαίωσαν το περιστατικό στο Reuters, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

“Φάνηκε λίγο στρεσαρισμένη”, δήλωσε στο Reuters ο Σόρεν Κεργκάαρντ, ο οποίος εργάζεται ως barista στην πλατεία, αφού είδε τον πρωθυπουργό να απομακρύνεται από την ασφάλεια μετά την επίθεση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Μάγκνους Χένικε δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X: “Η Μέττε είναι σαφώς σοκαρισμένη από την επίθεση. Μας συγκλόνισε όλους όσους είμαστε κοντά της”.

Η επίθεση έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν οι Δανοί προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε απόπειρα δολοφονίας.

Μέτσολα: Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού Φρεντέρικσεν

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν νωρίτερα απόψε σε πλατεία της Κοπεγχάγης είναι “αποτρόπαια”, αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι “η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική”.

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι “καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση”, η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

Related posts

Χαμάς: Καμία συζήτηση για την τύχη των ομήρων στρατιωτών του Ισραήλ μέχρι να σταματήσει την “επιθετικότητα”

banks

Ερυθρά Θάλασσα: Οι εκτροπές δεξαμενόπλοιων αυξάνονται αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να διέρχονται

banks

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε κρατούμενος για τρομοκρατία που κρίθηκε ότι τον παγίδευσε το FBI

banks

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα, κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας

banks

Κομισιόν: Προτείνει επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

banks

Ρωσία και Ιράν θα χρησιμοποιούν αντί του δολαρίου τα δικά τους νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές

banks