22.3 C
Athens
October 1, 2024
Image default
BUSINESS

ΔΕΗ: Μειώνει στα 14,9 λεπτά το τιμολόγιο ρεύματος για τον Οκτώβρη

Στα 14,96 λεπτά την κιλοβατώρα ρίχνει το πράσινο τιμολόγιο για τον Οκτώβριο η ΔΕΗ, μειώνοντάς το κατά 6,1% έναντι του προηγούμενου μήνα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι επτά στα δέκα νοικοκυριά, όσο το μερίδιο της επιχείρησης στη χαμηλή τάση, θα πληρώσουν τα ίδια περίπου με τον Σεπτέμβριο (14,54 λεπτά), με τη διαφορά ότι η τιμή του προηγούμενου μήνα συμπεριελάμβανε και επιδότηση. Τα τιμολόγια του Οκτωβρίου δεν θα συνοδεύονται από κρατική στήριξη, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο αρμόδιος υπουργός, καθώς μετά και την κίνηση της ΔEΗ «κλειδώνουν» εκεί που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η ΔEΗ μειώνει τις τιμές και για τους επαγγελματίες κατά 4,7% για τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, οι τιμές του Γ21 πράσινου τιμολογίου για επαγγελματίες μειώνονται σε 0,1634 €/kWh από 0,1714.

Στα μπλε τιμολόγιά της, τα οποία έχουν αποκτήσει μαζική αποδοχή, η ΔEΗ διατηρεί εγγυημένη σταθερή τιμή 0,145 για 12 μήνες για το οικιακό μπλε myHomeEnter (0,142 για το myHomeOnline) και 0,145 για 12 μήνες για το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter.

Οι αναλυτικοί τιμοκατάλογοι αναρτήθηκαν πριν λίγο στο site της ΔEΗ.

Σε οκτώ στα δέκα νοικοκυριά, όσο το μερίδιο της ΔEΗ μαζί με των δύο μεγαλύτερων εναλλακτικών παρόχων, δηλαδή των Protergia και ΗΡΩΝ, η μέση τιμή διαμορφώνεται, χωρίς πλέον επιδότηση, στα 15,5 λεπτά. Τόσο η Protergia όσο και η ΗΡΩΝ έχουν ανακοινώσει ότι τη διατηρούν σταθερή, στα 15,99 και 15,88 λεπτά την κιλοβατώρα, αντίστοιχα.

Στο αρκετά πιθανό σενάριο που και οι μικρότεροι πάροχοι, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τιμές μέχρι το βράδυ, ακολουθήσουν παρόμοια πολιτική, η μέση τιμή της αγοράς τον Οκτώβριο θα είναι εκεί που ήταν και τον προηγούμενο μήνα με την επιδότηση, δηλαδή πέριξ των 15,7 λεπτών η κιλοβατώρα.

Τη μείωση στις τιμές του ρεύματος προανήγγειλε νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8 FM, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Ερωτηθείς για τυχόν μελλοντικές επιδοτήσεις στο ρεύμα, απάντησε ότι «σε αυτό το όριο που είπαμε, γύρω στα 15 σεντς, η κυβέρνηση όταν θα ανεβαίνει η τιμή πάνω από αυτά τα επίπεδα, θα έχει τη βούληση να παρεμβαίνει».

Η μέση χονδρική τιμή του Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 112,35 ευρώ η μεγαβατώρα (από 129 ευρώ τον Αύγουστο), δηλαδή χαμηλότερα κατά 13%, βοηθούμενη και από την κατανάλωση που ήταν 30% μικρότερη του προηγούμενου μήνα, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, αφού το φθινόπωρο η ζήτηση είναι πάντα μειωμένη.

Related posts

Ομιλος Quest: Στη 2η φάση του διαγωνισμού για την Κωστόβολος

banks

Πουλά για σκραπ άχρηστο σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό η ΓΑΙΑΟΣΕ

banks

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Τσιανγκ Ζεμίν

banks

Καζάζογλου-Σκούρας (Alpha Bank): Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες

banks

Ιdeal: Ετοιμάζει ντιλ εντός της χρονιάς, το discount στη μετοχή

banks

Νέο πρόγραμμα ασφάλισης ηλεκτρονικών συναλλαγών λανσάρει η Anytime

banks