Wednesday, April 30, 2025
14.4 C
Athens

Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά για ΝΔ, «ντέρμπι» Πλεύσης Ελευθερίας και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση – Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα

Την αύξηση της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα μέτρα στήριξης προς ενοικιαστές και χαμηλοσυνταξιούχους φαίνεται να βελτίωσαν την εικόνα της κυβέρνησης, και τη  διατήρηση της Πλεύσης Ελευθερίας στη δεύτερη θέση με οριακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 25 – 28 Απριλίου 2025 σε δείγμα 1.144 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κερδίζει σχεδόν μία μονάδα, η Πλεύση Ελευθερίας, παρ’ ότι παρουσιάζει πτώση στα ποσοστά της, διατηρεί, με ισχνό προβάδισμα, τη 2η θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 6%, ενώ πέντε κόμματα βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 24% και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 6%, η Νίκη με 3%, η Φωνή Λογικής, το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά και το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,5% αντίστοιχα, οι Σπαρτιάτες με 1%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος αγγίζει το 13,5%.

Pulse

Στην εκτίμηση ψήφου η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 29%, Πλεύση Ελευθερίας 14%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, Ελληνική Λύση 9,5%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 7%, Νίκη 3,5%, Φωνή Λογικής, ΜέΡΑ25, Νέα Αριστερά, Κίνημα Δημοκρατίας 3% αντίστοιχα και Σπαρτιάτες; 1%.

Pulse

Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των ενοικιαστών, επικροτείται από το 57% του γενικού συνόλου και από το 62% των ενοικιαστών.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Θετική αποτίμηση και για το μέτρο υπέρ των συνταξιούχων

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι απαντήσεις και σε ό, τι αφορά το μέτρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μέτρο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί μεν θετική την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όχι αρκετή για να επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας της κοινωνίας.

Pulse

Pulse

Pulse

Επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Όσον αφορά στα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το μήνυμα των πολιτών, μέσω της δημοσκόπησης της Pulse, προς την κυβέρνηση, είναι σαφές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%), δήλωσε ότι χρειάζονται, ενώ μόλις το 8% δήλωσε ότι διαφωνεί.

Pulse

Pulse

Εκλογές… σύντομα ή το 2027;

Ακριβώς στη… μέση είναι κομμένες οι απόψεις των πολιτών για το πότε πρέπει να διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Το 39% επιθυμεί η χώρα να πάει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, ενώ ένα άλλο 39% θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπεται το 2027. Υπάρχει και ένα «ενδιάμεσο» 14%, που «προτείνει» οι εκλογές να γίνουν το 2026.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE