Saturday, October 12, 2024
28.7 C
Athens

Δούκας: Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί

Με στίχους από το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά που έγραψε για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έστειλε το μήνυμά του για τη χθεσινή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όπως υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αν δε βρω το τέρμα, Δε θα ησυχάσω, Δε θα σταματήσω, Δε θα ξαποστάσω». Οι στίχοι του Φοίβου Δεληβοριά τα είπαν όλα».

«Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί»

Συνέχισε λέγοντας πως «η χθεσινή συγκλονιστική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο είναι μια ηχηρή υπενθύμιση ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί».

Τέλος, ο Χάρης Δούκας επισήμανε πως «οι ένοχοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και η πολιτεία να διασφαλίσει ότι δε θα έχουμε ποτέ ξανά άλλα Τέμπη. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

Υπενθυμίζεται ότι ο Φοίβος Δεληβοριάς αφιέρωσε ένα ανατριχιαστικό κομμάτι στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών κατά τη χθεσινή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό.

Το συγκλονιστικό τραγούδι και οι στίχοι:

«Που είσαι τώρα φως μου

Ήτανε γραμμένο

Νά’μαι εδώ για πάντα

Να σε περιμένω

Όσο κι αν κρατήσει

Να μην το ξεχάσεις

Όταν φτάσεις πάρε

Πάρε όταν φτάσεις

Θα το γράψει ο τοίχος

Θα το γράψει ο βράχος

Πως δεν ήταν μόνο

Ενός ανθρώπου λάθος

Θα το πει η σημύδα

Θα το πει κι ο κέδρος

Πως εδώ σκοτώνει

Όπου βρει το κέρδος

Θα το πει η λεβάντα

Θα το πει η μυρσίνη

Πως κυλάει στα μάτια

Η δικαιοσύνη

Μάτια του παιδιού μου

Που δεν θα φιλήσω

Δεν υπάρχει τρόπος πια

Να σταματήσω

Μέχρι να’ρθει ο πήχυς

Και το χαλινάρι

Μέχρι να’ρθει η Νέμεσις

Και να τους πάρει

Αν δεν βρω το τέρμα

Δεν θα ησυχάσω

Δεν θα σταματήσω

Δεν θα ξαποστάσω

Δεν θα κάνω πίσω

Και δεν θα ξεχάσω

Θα σε πάρω εγώ

Παιδάκι μου όταν φτάσω».

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Γαλλία: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ, μετά τη νέα επίθεση κατά κυανοκράνων στον Λίβανο

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL/FINUL), στην οποία το Παρίσι έχει μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές. "Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να σταματήσουν

Related Articles

Popular Categories