26.5 C
Athens
July 1, 2024
Image default
POLITICS

Δούρου για Μητσοτάκη: Παραδέχθηκε ότι η επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη δεν έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα

«Τελικά, μετά από αρκετές ημέρες όπου η κυβέρνηση λοιδορούσε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το ταξίδι αλληλεγγύης μας προς τον παλαιστινιακό λαό, η αλήθεια έλαμψε και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σημειώνει η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Και προσθέτει δηκτικά ότι «ο κύριος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του στο STAR, παραδέχθηκε επιτέλους ότι η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη δεν έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα. Τον καλωσορίζω λοιπόν σε αυτή την άποψη, έστω και καθυστερημένα»,

Όπως σημειώνει, ωστόσο, «δυστυχώς, η στάση του κ. Μητσοτάκη προδίδει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά με μόνο γνώμονα την μικροπολιτική εκμετάλλευση».

«Επί σειρά ημέρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδόθηκε σε ένα μπαράζ ανυπόστατων κατηγοριών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το ταξίδι στην Παλαιστίνη και τη στάση μας στο παλαιστινιακό. Μόλις όμως αντιλήφθηκε την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας στην έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μας, ο πρωθυπουργός σύρθηκε απολογούμενος να σώσει οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί», υποστηρίζει η Ρένα Δούρου.

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτικό κυνισμό αυτής της κυβέρνησης», που «μόνο φόβο προκαλεί για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις έννοιες ‘εθνικά συμφέροντα’ και ‘εξωτερική πολιτική’».

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

«Είναι δικαίωμά του, δεν θα υποδείξω στον κ. Κασσελάκη τι θα κάνει», σχολίασε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Όχθη.

Και προσέθεσε ότι η Ελλάδα θέλει να φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος, αλλά το ερώτημα είναι ο οδικός χάρτης μέχρι εκεί.

«Το ερώτημα είναι αν είναι ο σωστός χρόνος τώρα, πιστεύουμε πως όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική λύση στην τραγωδία μπορεί να είναι μόνο η ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

Ενας υπουργός στην κλούβα των ΜΑΤ

banks

Τι θα συζητήσουν Μισέλ και φον ντερ Λάιεν με τον Ερντογάν αύριο στην Άγκυρα

banks

Δημήτρης Καιρίδης: «Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό»

banks

Τούρκος απόστρατος: Στα νησιά του Αιγαίου δεν κατοικούσαν ποτέ Ελληνες και οι Λίβυοι είναι Τούρκοι

banks

Κυβερνητική φθορά φέρνει η ακρίβεια, πληγή στους νέους από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

banks1

Γεννηματά – Αρκετά με τα επικοινωνιακά shows – Ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθεί σοβαρά με τις πυρκαγιές

banks