31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Δόμνα Μιχαηλίδου: Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των ανάπηρων συμπολιτών μας

“Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των ανάπηρων συμπολιτών μας. Περισσότεροι από 1.200 γιατροί άκουσαν το κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση, για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τον στόχο, που είχαμε θέσει, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ιατρικού κόσμου στον όρκο του Ιπποκράτη”.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των ΚΕ.Π.Α. έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

“Αποφασίσαμε να δώσουμε την ολιγοήμερα παράταση”, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, “προκειμένου οι γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται και να προσελκύσουμε επιπλέον νευρολόγους, ψυχιάτρους και παιδοψυχιάτρους”.

“Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο. Αυτό το κάνουμε πράξη σήμερα με τη βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών”, σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

“Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και τη δικαιοσύνη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς” κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των ΚΕ.Π.Α. παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης-δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως, για παράδειγμα, τίτλους σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Related posts

Ντμ. Κουλέμπα: Η Ουκρανία θα λαμβάνει πυραύλους ATACMS σε τακτική βάση

banks

Νετανιάχου: “Κανείς δεν θα μας σταματήσει”, στον πόλεμο στην Γάζα

banks

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Εννέα χώρες θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικών Αναπαραστάσεων στο Φρούριο Τσάρεβετς

banks

Μπάιντεν προς ηγέτες Αιγύπτου, Κατάρ: Πιέστε τη Χαμάς για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

banks

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ μάς διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση στη Ράφα είναι περιορισμένη

banks

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τον θάνατο Ναβάλνι

banks