Tuesday, October 15, 2024
25.1 C
Athens

ΕΒΕΠ: Κινητήριος άξονας της ανάπτυξης η μεταποίηση και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Στην ανάγκη σχηματοποίησης ενός νέου και ευέλικτου παραγωγικού μοντέλου με βάση τις προτάσεις της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας στάθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, κατά την διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, της γενικής γραμματέως Βιομηχανίας, Βίκυς Λοΐζου, των Δημάρχων Μεγαρέων, Παναγιώτη Μεργέτη, και Ασπροπύργου, Ιωάννη Ηλία, του προέδρου του βιοτεχνικού πάρκου Μεγάρων, Δημήτρη Κασιμάτη, και των 100 υποψηφίων του Επιμελητηριακού Συνδυασμού «Επιχειρηματική Ανάπτυξη Πειραιά».

- συνεδρίασης προηγήθηκε συνάντηση με την υφυπουργό Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την υφυπουργό για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Πειραϊκό επιχειρείν και εμπίπτουν στη σφαίρα αρμοδιοτήτων της. Από την πλευρά της η Γ.Γ. Βιομηχανίας, κα Β. Λοΐζου, περιέγραψε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην επίλυση σειράς θεμάτων που απασχολούν το εμπόριο και τη μεταποίηση, τις συνέργειες που αναπτύσσονται με τα συναρμόδια υπουργεία για την προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, στη βασική του τοποθέτηση, τόνισε ότι κινητήριο άξονα της οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί ο τομέας της μεταποίησης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αποζητούν, από την παρούσα κυβέρνηση, να σχηματοποιήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές στήριξης, σε μία περίοδο όπου η διεθνής οικονομία δοκιμάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Υπενθύμιζε, δε, ότι το ΕΒΕΠ έχει πρόσφατα καταθέσει υπόμνημα στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που εστιάζει στα θέματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των βιομηχανικών πάρκων, το ενεργειακό, αλλά και την απασχόληση, σημειώνοντας ότι ο μεταποιητικός τομέας μπορεί να γίνει η γέφυρα για να επιστρέψουν και να μείνουν οι νέοι στη χώρα, αντιμετωπίζοντας έτσι και τη δημογραφική απειλή. Θέλουμε επενδύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και αυτές μπορεί να «τοποθετηθούν» μέσα στα βιομηχανικά πάρκα, είπε.

Τα επιχειρηματικά πάρκα μπορούν να προσφέρουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον

Επεσήμανε ότι τα επιχειρηματικά πάρκα, όπως αυτό των Μεγάρων και του Ασπροπύργου, μπορούν να προσφέρουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον και να προσθέσουν οικονομική αξία στο σύνολο της οικονομίας, παρέχοντας, παράλληλα, λύσεις σε θέματα χωροθέτησης, ως επί το πλείστον, μεταποιητικών επιχειρήσεων που αντιμετώπιζαν χρόνια προβλήματα από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του αστικού ιστού, αναφερόμενος στην περίπτωση των πειραϊκών επιχειρήσεων και των θεμάτων που σχετίζονται με το πάρκο του Σχιστού, μετά και τη δημοσίευση και του ΠΔ περί έγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά και, αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο ζήτημα λαμβάνει, τόσο ευρύτερες, όσο και επείγουσες διαστάσεις, καθόσον η αλλαγή των χρήσεων γης στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου παραδοσιακά δραστηριοποιούνται πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα υποστήριξης της ναυτιλίας και βιομηχανίας, συνεπάγεται την αναγκαιότητα άμεσης ανεύρεσης κατάλληλης περιοχής για τη μετεγκατάστασή τους, ενώ προτάθηκε να υπάρξει ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας συγκεκριμένης χρήσης επιχειρηματικού πάρκου.

Β. Κορκίδης: Το λιμάνι του Πειραιά τροφοδοτεί την εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέλυσε στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου τα οποία δείχνουν μια θετική τάση ανάπτυξης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανθεκτικότητα στις ελληνικές ΜμΕ. Επίσης, επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο διατηρεί ψηλά στην ατζέντα του μια πολιτική η οποία ευνοεί, αφενός την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας, αλλά και τις πιθανές συνέργειες ΜμΕ, μέσα από τις οποίες μπορεί να εμφανιστούν καινοτόμα προϊόντα με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, είτε από τη μείωση των οχλήσεων από τους θορύβους για τον αστικό ιστό της Αττικής, είτε από τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, άρα και εκπεμπόμενων ρύπων.

Τέλος, ο Βασίλης Κορκίδης στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της παρούσας διοίκησης πριν τις Επιμελητηριακές εκλογές, ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., τους 100 υποψηφίους και το προσωπικό του Επιμελητηρίου, δίνοντας ραντεβού με όλους στο πρώτο μετεκλογικό συμβούλιο, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

ΕΒΕΠ: 100 οι υποψήφιοι του Επιμελητηριακού Συνδυασμού «Επιχειρηματική Ανάπτυξη Πειραιά»

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Related Articles

Popular Categories

READ MORE