24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
RED LOANS

Εθνική Τράπεζα: Άυξηση 26% στη καθαρή κερδοφορία

Η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2024 ενσώματα ίδια κεφάλαια στα 7,694 δισ. ευρώ, καθαρή κερδοφορία στα 670 εκατ. ευρώ, από 530 εκατ. ευρώ που είχε στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο ή αύξηση +26%, και απόδοση των ιδίων κεφαλαίων στο 18,1% σε επίπεδο αναλογούντων κερδών μετά φόρων. Οι καταθέσεις στο τέλος του Ιουνίου είχαν διαμορφωθεί στα 57 δισ. ευρώ, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με το κλείσιμο του 2023, και τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε 9,1 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά +1,1 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Εδώ ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχει πέσει στο 3,3%, από το 5,2% που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Διαγραμματικά, η μετοχή αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο chart τιμών να δοκιμάζει, μετά και την αποκοπή του μερίσματος των 0,364 ευρώ ανά μετοχή, την άνω πλευρά του πλαγιοκαθοδικού καναλιού “W” στην περιοχή των 8,02 με 7,96 ευρώ. Άρνηση επανεισόδου της μετοχής μέσα σε αυτό θα ωθήσει την τιμή προς τη ζώνη των υψηλών ανάμεσα στα 8,46 με 8,65 ευρώ. Ο διαγραμματικός στόχος παραμένει η τιμή με το 9 μπροστά.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

Related posts

Τραπεζικός Δείκτης: Θετική πρώτη ένδειξη σε θαμπό περιβάλλον

banks

Οι κερδοσκόποι βγήκαν πάλι παγανιά

banks

Το “bet” και η υστέρηση των τραπεζικών μετοχών

banks

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

banks

Τεχνολογικός πειρασμός

banks

Η επίθεση των ταύρων

banks