22.2 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Εκλογές ΗΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής η Χάρις από τον Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN

Εξαιρετικά αμφίρροπη προβλέπεται η εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ της Δημοκρατικής Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης των CNN/SSRS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις συγκεντρώνει 48% στην πρόθεση ψήφου έναντι 47% του Ντόναλντ Τραμπ, έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.074 ψηφοφόροι και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±3%.

Προβάδισμα της Χάρις

Απόσταση τριών ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Κάμαλα Χάρις δείχνουν οι New York Times, με την υποψήφια των Δημοκρατικών να συγκεντρώνει 50% έναντι 47% του Τραμπ, στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων. Ωστόσο ο Τραμπ προηγείται σε πολιτείες κλειδιά, που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα, όπως  η Τζόρτζια, η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα, με ποσοστά που κυμαίνονται από 1% ως 5% μονάδες, ανάλογα με τη δημοσκόπηση.

Προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές έδειξε και  η τελευταία δημοσκόπηση του NBC.

Οι εωτηθέντες σχετικά με την άποψή τους για τη Χάρις από τότε που έγινε υποψήφια, το 48% των 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι θετικοί σε σύγκριση με το 32% τον Ιούλιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα πολιτικού που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του NBC από το 2001, όταν η δημοτικότητα του Τζορτζ Μπους αυξήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Θετική άποψη για τον Τραμπ εξέφρασε το 40%. Αντίστοιχα, έρευνα του CBS έδειξε την Χάρις να προηγείται με 4 μονάδες  (52-48%, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος στο ±2%).

Related posts

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα «κόκκινα» δάνεια – «Ναι» από ΝΔ, καταψήφισαν τα κόμματα

banks1

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Μόνο ντροπή – Ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για τις φωτιές

banks1

Σεισμός: Το νέο τοπίο στην Τουρκία – Πώς αλλάζει η εσωτερική και εξωτερική πολιτική

banks

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

banks

Συλλογή υπογραφών: Ο λαός φέρνει νόμους στη Βουλή – Πώς αλλάζουν τα περί ευθύνης υπουργών, βουλευτική ασυλία

banks

Κουτσούμπας για γαλλικές εκλογές: Η ανασύνταξη του κινήματος είναι ο μόνος δρόμος πραγματικής προόδου