21 C
Athens
October 6, 2024
Image default
WORLD

Εκλογές στη Γαλλία: Την παραίτησή του θα υποβάλει τη Δευτέρα στον Μακρόν ο πρωθυπουργός Ατάλ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Μακρόν τη Δευτέρα, αλλά ότι “θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του όσο το απαιτεί το καθήκον”

“Δεν επέλεξα αυτή τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, ωστόσο αρνήθηκα να υποκύψω και να μην παλέψω”, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης από το πρωθυπουργικό μέγαρο Ματινιόν, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι το κεντρώο στρατόπεδό του “κράτησε”, αποκτώντας “τριπλάσιους βουλευτές από αυτούς που έδιναν ορισμένες εκτιμήσεις στην αρχή αυτών των εκλογών” και κατατασσόμενο στη δεύτερη θέση, πίσω από το αριστερό μπλοκ και μπροστά από τον Εθνικό Συναγερμό.

“Το να είμαι πρωθυπουργός είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου”, συνέχισε απευθυνόμενος στους Γάλλους, προτού σημειώσει ότι το κεντρώο στρατόπεδο δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία και δήλωσε: “Έτσι, πιστός και ακολουθώντας τη δημοκρατική παράδοση, αύριο το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Προφανώς θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου όσο απαιτεί το καθήκον μου”, πρόσθεσε ο κ. Ατάλ.

“Απόψε ξεκινά μια νέα εποχή”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η μοίρα της Γαλλίας θα παιχτεί “περισσότερο από ποτέ στη νέα Εθνοσυνέλευση”.

Related posts

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών: Αυξημένη ζήτηση και χρήση των καλύψεων στον Κλάδο Υγείας το 2023

banks

SIPRI: Μείωση αμυντικών δαπανών, κέρδη – ρεκόρ στην Τουρκία

banks

Το ΝΑΤΟ στρέφεται σε υποβρύχια drone και AI σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη Ρωσία

banks

Πούτιν: Πλήγματα της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα θα σημαίνει πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

banks

Εννέα νεκροί από ουκρανική επίθεση σε κατεχόμενη από την Ρωσία περιοχή της Χερσώνας

banks

Αφγανιστάν: Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση, την τρίτη μέσα σε μια εβδομάδα στην Καμπούλ

banks