26.3 C
Athens
June 27, 2024
Image default
WORLD

Ελβετία: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις η SNB με μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκια της σήμερα επεκτείνοντας τον κύκλο χαλάρωσης της πολιτικής της που ξεκίνησε τον Μάρτιο, όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) μείωσε το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25%, μετά από μια παρόμοια μείωση των επιτοκίων της τον Μάρτιο.

“Οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν ξανά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο” αναφέρει η SNB σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. “Με τη σημερινή μείωση του επιτοκίου, η SNB είναι σε θέση να διατηρεί τις κατάλληλες νομισματικές συνθήκες”. 

Το ελβετικό φράγκο βρέθηκε να υποχωρεί μετά την απόφαση, ενώ οι μετοχές κινούνται σε ανοδικό έδαφος. Ο δείκτης SSMI των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,4%. 

Η σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες επέτρεψε στην SNB να γίνει η πρώτη από τις μεγάλες τράπεζες που ξεκίνησε τις μειώσεις των επιτοκίων. Ο ελβετικός πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 1,4% τον Μάιο.

Ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία την προηγούμενη εβδομάδα μείωσε τα επιτόκια της για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Related posts

Ονδούρα: Η κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

banks

ΗΠΑ: Υπό την πίεση του Τραμπ, η πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων υπέβαλε την παραίτησή της

banks

Ρωσία: Οι κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου στο Λονδίνο “είναι ψέμα”

banks

Γαλλία: Άνδρας σκοτώθηκε στο κρεβάτι του από αδέσποτη σφαίρα στον “πόλεμο” των εμπόρων ναρκωτικών

banks

Λωρίδα της Γάζας: Ποια είναι η ανθρωπιστική κατάσταση στον υπό πολιορκία θύλακα

banks