31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία από τη Motor Oil

Σε εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία, με ισχύ 86 MW, προχωρά η MORE, θυγατρική της Motor Oil, από κοινού με την Alive Renewable Holding, μέλος του ομίλου Premier Energy.

Σύμφωνα με τη ρουμανική ιστοσελίδα profit.ro, τα δύο έργα, τα οποία φέρουν και μπαταρίες συνολικής ικανότητας 18 MWh, προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2025.

H Alive Renewable Holding Limited είναι επενδυτικό όχημα του ρουμανικού ομίλου Premier Energy, μιας καθετοποιημένης ενεργειακής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά πράσινης ενέργειας στην περιοχή, έχοντας επεκταθεί και στη Μολδαβία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Premier Energy διαθέτει συνολικά ένα portfolio με έργα ΑΠΕ πάνω από 1.000 MW, τόσο αιολικά όσο και φωτοβολταϊκά, σε διαφορετικές φάσης ανάπτυξης. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία, διαχειριζόμενος ένα δίκτυο διανομής άνω των 3.600 χλμ., καθώς επίσης κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, με μερίδιο αγοράς άνω του 70%.

Στην περίπτωση της MORE, οι εξαγορές έρχονται να ενισχύσουν το διαθέσιμο χαρτοφυλάκιο των 839 MW έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη.

Related posts

«Ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις: η αξία της πιστοποίησης»

banks

Swarovski: Ανάπτυξη 10% το 2022 ύστερα από τρία χρόνια ζημιών

banks

ΟΕΕ σε πρωθυπουργό: «Άμεσα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις» – 5 προτάσεις

banks

Sunlight: Έτος ολικής επαναφοράς το 2019 με λειτουργικά κέρδη 22,2 εκατ. ευρώ

banks

Eurolife FFH: 20 συνεργάτες εκπαιδεύτηκαν σε πρόγραμμα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

banks

Noval Property: Πώληση ακινήτου στα Ιωάννινα έναντι €1,10 εκατ.

banks