28.1 C
Athens
June 30, 2024
Image default
POLITICS

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

«Οι δράστες της  επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» είπε στον Σκάι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

«Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταδρομική επίθεση που έκαναν άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, τα ξημερώματα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η επίθεση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στου Παπάγου, με τους δράστες να πετούν μολότοφ στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι της κυρίας Κλάπα.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ήθελαν να τον κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Για τις κάμερες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο μεταξύ αναφέρθηκε και στα σχέδια για τοποθέτηση καμερών. Ερωτηθείς σχετικά  είπε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Related posts

Χρειαζόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια με διαδικασίες fast-track;

banks1

Γεραπετρίτης: Τα τρία σημεία που χαρακτηρίζουν το νέο επίπεδο της ρωσικής επιθετικότητας

banks

Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις στο μενού του τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου

banks

Εξετάζοντας τα σενάρια για το Πολεμικό Ναυτικό – Τι συμβαίνει με φρεγάτες και κορβέτες

banks

Εκλογές 2023: Ανακοινώνει άμεσα το «χρονικό παράθυρο» ο Πρωθυπουργός

banks

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα – «Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις»

banks