26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
BUSINESS

Επίσημα εγκαίνια για τον Πύργο Πειραιά

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα ο Πύργος Πειραιά, συνεπένδυση των Dimand – Prodea- EBRD, η οποία αποτελεί πολυετή παραχώρηση του Δήμου Πειραιά (για 99 χρόνια), και η οποία φέρνει σε χρήση ένα κατασκευαστικό «κουφάρι».

Ο Πύργος ο οποίος αποτελεί το υψηλότερο κτίριο εν λειτουργία στο νομό Αττικής (έως ότου δημιουργηθούν οι Πύργοι στο Ελληνικό) είναι μισθωμένος κατά 70% και ήδη φιλοξενεί retail καταστήματα (Zara), JD Sports, εταιρείες εστίασης και γυμναστήριο στους πρώτους τρεις ορόφους. Οι υπόλοιποι 19 όροφοι φιλοξενούν κτίρια γραφείων, με πρώτο μισθωτή την Dialectica

Συνολικά, το εμβληματικό κτίριο, των 34.600 τ.μ. που έμεινε ημιτελές και αχρησιμοποίητο για σχεδόν 50 χρόνια θα είναι ο  πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Αποτελεί δε ένα από τα μεγάλα projects της Dimand που ενδέχεται να ρευστοποιηθούν έως το τέλος του 2024 προσφέροντας ρευστότητα και συμβάλλοντας στην κερδοφορία της.

Αναλυτικότερα, ο Πύργος Πειραιά αφορά σε συνολική επένδυση της τάξης των 120-130 εκατ. ευρώ από το κοινοπρακτικός σχήμα, ενώ ο δήμος Πειραιά αναμένει έσοδα πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως όπως έχει ήδη αναφέρει ο παραχωρών του κτιρίου και οικοπέδου. Σημειώνεται πως το τεχνικό έργο είχε αναλάβει και ολοκληρώνει η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η θέση του Πύργου είναι απολύτως εμπορεύσιμη καθώς βρίσκεται επί της Ακτής Μιαούλη με ισχυρές συγκοινωνιακές υποδομές όπως ο Ηλεκτρικός αλλά και εσχάτως το Μετρό. Αν και οι θέσεις στάθμευσης στον Πύργο Πειραιά περιορίζονται μόλις σε 44, υπάρχει η πρόβλεψη μίσθωσης θέσεων σε γειτονικό πάρκινγκ του ΟΛΘ, αλλά και η δημιουργία πεζογέφυρας (από τον OΛΘ και το Δήμο Πειραιά) που θα συνδέει το χώρο στάθμευσης με τον τρίτο όροφο του Πύργου.

Related posts

Ζέπος & Γιαννόπουλος: 130 χρόνια στην ελληνική αγορά νομικών υπηρεσιών

banks

ΙWG: Συνεργασία master franchise στην Ελλάδα με τον Χ.Μισαηλίδη

banks

Πτήσεις με «βιώσιμο» αεροπορικό καύσιμο πραγματοποίησε η Emirates

banks

ΔΕΔΔΗΕ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για προσλήψεις ηλεκτροτεχνικών

banks

Πώς έφτασε η Frigoglass στο ναυάγιο και τη νέα αναδιάρθρωση

banks

Ιλυδα: Βελτίωση λειτουργικών κερδών το 2023, προτείνει μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή

banks